A túléléstől az intimitásig

Intimitás önmagammal és az életben

Hogyan éljük meg az örömöt és intimitást életünk minden pillanatában?

Többet is elvárhatunk az élettől, de a legtöbben csak elviselik és túlélik azt. Erős a vágy bennünk, hogy mélyen és lélekből jövően tudjunk kapcsolódni. Mindannyian a kiteljesedett, harmonikus és egyenrangú kapcsolatokra vágyunk, mégis botladozunk ennek megvalósítása közben. Nem az határozza meg sorsunkat, ami velünk történik, hanem az, ahogyan a megbirkózunk a ránk váró kihívásokkal és ez önértékelésünktől függ.

Sokan gondolják azt, hogy az intimitás két ember közt jön létre, pedig az egy belső folyamat. Az intimitás valódi forrása és természete a legbelső önmagunk elfogadásából és önmagunkhoz való kapcsolódásból születik. A változás legmélyebb önvalónkhoz való közeledésből indul, amikor teret adunk és megéljük saját valódi érzelmeinket. Amint megéljük a pillanatban születő érzéseinket és kifejezzük azokat, belépünk a mostba és jelenlétünk megerősödik. Nem a múltban élünk azon rágódva, hogy mi volt, és nem a jövőről ábrándozunk vagy szorongunk tőle, hanem a pillanatban, ott ahol az élet van és alakul. Ekkor igazán kapcsolatban vagyunk önmagunkkal és ez teszi lehetővé, hogy valódi intim kapcsolatokat teremtsünk. Átfolyik rajtunk az élet és megtelik intimitással. Magához ölel a létezés, és te visszaöleled őt.

A közös munkában, ugyanezt éljük meg. Feltárja és lebontja azt, ami nem mi vagyunk és felszínre kerül valós énünk a képeken, szavakon és az érzelmi energiákon túl; megjelenik az intimitás. A cél az, hogy a saját tapasztaláson, megélésen keresztül váljunk önmagunkká. Ebben segít a pszichodráma módszere, amely a csoport erejével hozzásegít ahhoz, hogy a változásokat a résztvevők átvigyék saját életükbe.

{slide=RÉSZLETES PROGRAM}
9:00-9:30 Érkezés, bemutatkozás
Kávé, tea, édes és sós sütemények
9:30-12:30 Csoportmunka
12.30-14:00 Ebéd szünet
14.00-18.30 Csoportmunka folytatása
{/slide}

Vélemények a programról:

“Kedves Soma,

Ez a műhelymunka valóban önmagunk felé vezet, de a velünk együtt játszó társaink összetett és állandóan újraformálódó univerzumán keresztül. Izgalmas, lenyűgöző és rendkívül hatásos.

Kivételes élmény volt részt venni a Túléléstől az intimitásig programon, hiszen bár látunk életünk során sok drámát és élünk is át gyakran személyes, drámába illő helyzeteket, most először volt lehetőségem felismerni, hogy saját “rendezésemben” mennyi fontos tényezőt figyelmen kívül hagyok, milyen sok karaktert nem személyesítek meg és a tengernyi kínálkozó fordulatot, a megoldás keresés izgalmas folyamatát egy már rég megunt, százszor megbukott, egy szereplős monológgá silányítom.

Kivételes tehetséged van megtalálni a kulcsszavakat a drámáinkban és úgy szőni-fonni a cselekményt, hogy az világos és egyetemes tanulsággal szolgáljon.

Szántó Andrea”

A programot vezeti:

Somoskői Soma

Somoskői Soma több mint 20 éves üzleti munka tapasztalattal rendelkezik a HC Konzultációs és OD területein, a Vezetési és Értékelési központ & Fejlesztés szektorban, különböző konzultációs és tréning/csapatépítő program projektjeinek lebonyolításában vesz részt, mint Okleveles Vezetési Konzultáns, Egyén – Központú Facilitátor, Szerep – Központú Edző valamint Pszichológus és Pszichodráma specialista.

A program ára:

19.900,- Ft, amely magában foglalja az ellátást.

Kedvezményes szállás ajánlatunk 1 éjszakára személyenként gazdag reggelivel:
egyágyas szobában: 19.950,- Ft,
kétágyas szobában (2 fő esetén): 15.250,- Ft.
Az idegenforgalmi adó külön fizetendő. (450 Ft / fő / éj)

Foglalási feltételek:

Minimális létszám: 10 fő
Határidő: a program kezdete előtt 1 héttel.
A foglalás 50 % előleg befizetése esetén érvényes.

Kérjük, előre foglalja le helyét, mivel a résztvevők száma korlátozott.

Várjuk szíves érdeklődését és kérdéseit a nap 24 órájában az alábbi elérhetőségeinken:

Recepció – Sopronbánfalvi Kolostor Elvonulási Központ
Telefon: (+ 36 99) 505-895, (+ 36 30) 701 2366
Fax: (+ 36 99) 505-896
E-Mail: info@banfalvakolostor.hu

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.