Valaha, változatos növénykultúrákat felvonultató gazdálkodás jellemezte a Sopronbánfalvi Kolostort. A környező területeket legelő, szántó, szőlő és több fajta gyümölcsös foglalta el, amik biztosították a szerzetesek, majd az apácák élelemszükségletét. Ezekből mára csak az épülettömb észak-keleti oldalán fekvő gyümölcsös maradt meg, ami magán viseli az utóbbi három évtized átmeneti jellegét. Ezen az elhanyagoltságon kívánunk most változtatni.
Az elmúlt hetekben zajlott le az évszázados dió- és szelídgesztenyefákat magába foglaló Kert rehabilitációjának első fázisa. A jövőre nézve számos tervünk van, de mindenekelőtt a Kolostor bejárható zöldterületeit kívánjuk növelni, ami szállóvendégeink pihenéséhez és a hozzánk látogatóknak összeállított programokhoz kínál majd új helyszínt.
Amint tehetjük, a fejleményekről folyamatosan beszámolunk Önöknek.