ESZTERHÁZI VIGASSÁGOK

Immáron negyedik alkalommal kerül megrendezésre az Eszterházi Vigasságok koncertsorozat, mely április 15-én a Tavaszi Fesztivállal kezdődik és októberben az Őszi Fesztivállal zárul.

A Tavaszi és Őszi Fesztivál visszatérő együttesei és művészei mellett olyan előadók lépnek fel, mint a világhírű, korhű hangszeres zenét játszó Ton Koopman karmester és csembalóművész, Monica Huggett hegedűművész, a Kossuth-díjas Baráti Kristóf és Várdai István, Kim Nazarian dzsesszvokalista, aki a 2012-es tajvani a capella dzsessz világverseny magyar győztes együttesével, a Singer Streettel ad koncertet. Az Orfeo Zenekar és Vashegyi György mellett a kastély rezidens együttese, az Esterházy Hofkapelle játssza a zenekari koncerteket.

Az Eszterháza Kulturális, Kutató- és Fesztiválközpont a Filharmónia Magyarországgal közösen szervezi a fertődi Esterházy-kastélyban a Régi Zenei Napok kurzusait és koncertjeit. Ebben az évben ismét olyan jelentős művészek tanítanak és lépnek föl, mint Malcolm Bilson, Helmuth Rilling, Simon Standage, Nancy Argenta és Ingrid Attrot.

Az augusztusi korhű hangszeres Haydn Fesztivál visszatérő magyar előadói mellett – az Orfeo Zenekar, a Purcell Kórus, a Capella Savaria, az Esterházy Hofkapelle és Vashegyi György, Kalló Zsolt, Rácz Márton – fellép Nicholas McGegan, Monica Huggett, Claire Debono, Enrico Onofri, Thomas Dolié, Julien Chauvin, Alexis Kossenko, Marcus Hoffmann, Pier Luigi Fabretti, Baráth Emőke és Fábri Flóra, Riccardo Doni, Somlai Petra, valamint Mécs Károly.

A Eszterházi Vigasságok szabadtéri rendezvényén, a Haydn meets jazz elnevezésű programon minden évben több világhírű magyar és külföldi dzsessz-szólista és együttes ad közös koncertet. Idén a Talamba Ütőegyüttes vendége lesz Horgas Eszter, Tóth Gabi és a Swing á la Django, valamint a Győri Szimfonikus Zenekar.

A részletes programról és a jegyvásárlási lehetőségekről ITT olvashatnak.

Promóciós film

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.