Étlap

DEGUSZTÁCIÓS MENÜ

Amuse bouche

Füstölt libamáj mousse magvas brióssal, fűszeres almachutney-val
Weninger Borászat / Sopron, Balf / Fehérburgundi, Pinot Blanc (0,05l) 2012 Édes fehérbor

Sárgarépa krémleves garnéla felfújttal, koriander olajjal kevert csíra salátával

Kecskesajt grillen sütve, aszalt salotta hagymával, citrusos zellerrel
Winelife Borászat / Sopron /  Zöldveltelini (0,1l) 2016

Fogasfilé vajban sütva St. Jacobs’s kagylóval sült zöldségekkel
Gróf Buttler Borászat / Eger / Viognier (0,1l) 2012 / 2013

vagy

Érlelt marha hátszín zabtejszínes kucsmagombával, rozmaringos csicsóka gombóccal
Gróf Buttler Borászat / Eger / Özséb bora, Cabernet Franck & cabernet Sauvignon Cuvée (0,1l) 2012

Házi készítésű zöld dió kompót

Karob és belga csokoládé felfújt kézműves dió-füge fagylalttal
Digestive: Gróf Buttler Borászat / Eger / Merlot, Szarkás-tető (0,1l) 2012, Töppedtszőlős

Menü ára: 15.900
Menü ára borkísérettel: 19.500

KELETI SZERZETES MENÜ

Joghurtos vörös lencse krémleves friss gyömbérrel, mentával

Cukkíni currys rizottóval sütve, kókuszkrémes póréhagymával
Winelife Borászat / Sopron / Zöldveltelini (0,1l) 2016

vagy

Tanyasi csirkemell Supreme citromfűvel sütve, csicseriborsóval, mentás Creme fraice
Anonym pince / Etyek / Szinkópa Chardonnay (0,1l) 2015

Mangó lassi kardamonos házi keksszel
Mighty Leaves vanília tea

Menü ára: 7.200
Menü ára borkísérettel: 9.050

ELŐÉTELEK

Mini camembert sajt vaslapon sütve magvas tönköly lepénnyel, házi fügelekvárral

2.850

Füstölt libamáj magos brióssal, balzsamecetes marinált hagymával

3.150

Olívaolajban sült zöldségek ruccola salátával, bianco balzsamecettel

2.950

LEVESEK

Koktélparadicsom krémleves vágott parajjal, sült kecskesajttal

1.250

Halraguleves fekete kagylóval, szárított paradicsommal

1.250

Gyöngytyúk húsleves libamájjal készült tojás “raviolival”, zöldségszálakkal

1.250

VEGETÁRIÁNUS FOGÁSOK

Napi vegetáriánus ajánlat

2.750

Rizottó Grana Padano forgáccsal, ruccola salátával

3.750

Szerzetesek eledele tökmagolajjal, pirított magvakkal

2.350

FŐÉTELEK

Tengeri süllőfilé füstölt paprikás rizottóval, mascarponés folyami rákhús aiolival

3.850

Ravioli karamellizált St. Jacob’s kagylóval, vajas rákmártással

4.150

Tanyasi csirkemell Supreme libamájjal sütve, csicsóka gombóccal

3.850

Érlelt hátszín rózsaszínre sütve, fenyőmagvas salátával, Özséb bora glace-vel

6.850

Szarvasbélszín aprított erdei gombákkal, petrezselyemgyökér pürével

6.850

DESSZERTEK

Creme Brulée pirított barnacukorral, tejszínhabbal

1.350

Felfújt belga csokoládéból karobbal, kézműves dió-füge fagylalttal

1.350

Kézműves vanília fagyalt tökmagolajjal, mandulás vajastésztával

1.350

Gyümölcssaláta szója joghurttal, kézműves vanília fagylalttal

1.350

SAJT

Válogatás magyar és francia sajtokból házi aszalt gyümölcs chutney-val

2.650

K o n y h a f ő n ö k : V a r g a J. V i k t o r

Áraink tartalmazzák az ÁFÁ-t, és forintban értendők.

Hamvas Béla után szabadon: a kézműves bor filozófiája – előadás és borvacsora a Sopronbánfalvi Kolostorban, 2011. október 7.