Élménytúrák Sopronban és környékén

Kalandozások föld alatt, felett, vízen, s kicsit a levegőben is…

Bizony, nem túlzás, ha Sopronba látogatnak, nem csak történelmi, de fizikai mélységekbe és magasságokba is betekinthetnek. Évezredek “lerakódásait”, épített és szellemi hagyatékot ugyan egy egyszerű belvárosi sétával is megfigyelhetnek. De higgyék el, Önök is meg fognak lepődni mennyi rejtett érdekességet tartogat a Hűség városa! Taschner Tamás megrögzött lokálpatrióta, idegenforgalmi szakember, a modern kori turista igényeihez alakította társas felfedezőútjait, amik messze többet nyújtanak mint egy hagyományos idegenvezetés.

Élménytúrák

Sopron és vidéke minden évszakban más arcát mutatja, ennek megfelelően mi is szezonális ajánlatokat ajánlunk figyelmükbe. De természetesen a listánkról bármely túra választható, vagy tájékoztatás kérhető.

Aktuális ajánlatunk:

Séta Bánfalván – Sopron tündérkertjében – a séta bemutatja a Mennyek királynője templomot és a kolostort, egyben elmerülünk a pálosok misztikus történelmében, a barokk lépcsősort és Immaculata szobrot, azok csillagászati vonatkozásaival, a Hősi temetőt, az Árpád kori Mária Magdolna templomot, az evangélikus harangtorony történetét.

Megemlékezünk a németek kitelepítéséről, a kuruc harcokról, és a keltákról. A bánfalvi malmok utolsó hírnökénél a Kárpáti vízimalomnál fejezzük be a túrát és sétálunk vissza a kolostorba

A túra időtartama 1,5 óra

Viselet: könnyű túra ruházat

Részvételi díj: 10.000 Ft/ csoport

Minimum csoportlétszám nincs

Liszt Ferenc nyomában – zenés idegenvezetés a mindig magyar Liszt Ferenchez kötődő emlékhelyekhez a belvárosban.

Tisztelt Városlátogató! Sopron a magyar Liszt város köszönti Önt. Érezze jól magát a történelmi falak között, élje át a város múltját és feledkezzen bele az élményekbe. Sopron belföldön és külföldön is híres múltjáról, zenei rendezvényeiről, a Lőverek tiszta levegőjéről és a soproni kékfrankosról. Mi most az ezerarcú Sopron múltjának és jelenének azt a részét kívánjuk bemutatni, mely a halhatatlan zeneszerzőhöz Liszt Ferenchez kötődnek. Sopront már 1886-ban Liszt városának nevezték. ”A római sindikus a következő sürgönyt intézte Liszt Ferenc halála alkalmából Finck János polgármester úrhoz:… Sopron város polgármesterének Magyarország. Önnek mint azon város képviselőjének, mely Liszt Ferenc szülővárosának tekintetik, e pillanatban, midőn az ő életével annyi fény tűnt el, meghatva küldi tiszteletteljes részvétét Róma, melynek ő kedves vendége volt és őt magasztos eszmékkel lelkesítette, Róma, mely őt szerette, mely őt, geniális művészt csodálta, mely őt siratja, mint saját fiát az egész világgal együtt. Sindicus Bastianelli.”

A túra időtartama 1,5 óra

Viselet: könnyű túra ruházat

Részvételi díj: 10.000 Ft/ csoport + belépődíjak 1500 Ft/fő

Minimum csoportlétszám nincs, maximum 10 fő

Templomok és imaházak – rendhagyó történelmi és spirituális kalandozás Sopron múltjában – A séta a bánfalva és a soproni belváros vallási központjait látogatja végig, bepillantást nyújtva a város múltjába, a vallási emlékek lenyűgöző sokaságába, Mithrásztól, Íziszen át, a zsidó és keresztény hitvilágig. A sétát korabeli zene, mágikus illatok teszik teljessé. Ismerje meg Ön is Sopron szakrális múltját!

A túra időtartama 1,5 óra

Viselet: könnyű túra ruházat

Részvételi díj: 10.000 Ft/ csoport + belépődíjak 1500 Ft/fő

Minimum csoportlétszám nincs, maximum 10 fő

Egyéb túráink:

  • Rejtőzködő Sopron – Scarbantia ( lapidárium, fórum, Iseum, Tűztorony alatti romok, stb. azaz a földalatti antik város emlékei)
  • Templomok és imaházak ( katolikus, evangélikus, mózes hitű, Iseum, Mithras)
  • Sopron a kékfrankos fővárosa
  • Az égő hegy legendája – Brennberg
  • A hűség városa
  • Liszt Ferenc nyomában

Bemutatkozás

Taschner Tamás vagyok, soproni polgár, a turizmus és a kultúra a szakterületem. Szabadidőmben idegenvezetéssel foglalkozom, meggyőződésem, hogy az élő szóval bemutatott látnivalók sokkal nagyobb élményt nyújtanak, mint bármely technikai eszköz. Poncichter család tagjaként a szőlővel és borral kapcsolatos dolgok is nagyon közel állnak hozzám, gyakran tartok borkóstolókat magyar vagy német nyelven. Várom Önöket Sopronban, a szülővárosomban!

Jelentkezési szándékával és időpont egyeztetésért kérjük keresse recepciónkat, ahol kollégáink éjjel-nappal állnak rendelkezésére.

Elérhetőségeink:

Recepció – Sopronbánfalvi Kolostor Elvonulási Központ

Telefon: (+ 36 99) 505-895, (+36 70) 684 9117

Fax: (+ 36 99) 505-896

E-Mail: info@banfalvakolostor.hu

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.