Egyéni elvonulás

A Remete SzentA kolostorban tett látogatások, legyenek azok alkalmiak, mindössze pár naposak, vagy hosszabb lélegzetűek, átformáló hatásúak: mert lényegileg érintik magát az embert.

Az egyedülálló környezeti hatásokkal bíró elvonulási központ lehetővé teszi minden látogató számára, hogy saját lelki-szellemi egyensúlyát helyreállítsa. Az egyensúly hiánya vagy elvesztése áll minden testi és lelki kimerültség hátterében. A lelki-szellemi egyensúly megszerzésének vagy helyreállításának egyik leghatásosabb módszere a megfelelő belső hangoltság elérése, amely egyszerre bizonyos külső formák megteremtésével (megfelelő étrend, napirend és életvitel) és a belsőre irányuló kontemplatív módszerek gyakorlásával (ima, meditáció, elcsendesülés) teremthető meg.

Mindazok, akik elvesztették kapcsolatukat belső erőforrásaikkal, kimerültek, vagy úgy érzik, valódi feltöltődésre vágynak, teljesen regenerálódhatnak vagy tovább erősíthetik magukat az elvonulási központban.

Ez a különös zarándokhely, a maga páratlan történelmi rangjával és valóban egyedi atmoszférájával olyan szellemi erőt sugároz, amely minden ide látogatót azonnal bűvkörébe vonz. Az eredeti állapotokat helyreállító rekonstrukció után egyértelműen érezhető az az egyedi erőtér, amely áthatja a megújult kolostor belső tereit. Az itt folytatott, évszázadokon át gyakorolt mindennapi lelki élet, a megannyi szellemi törekvés és a spirituális felemelkedésen munkálkodó sok-sok ember jótékony öröksége biztos megnyugvást és megtisztulást hoz mindenkinek, aki ide érkezik.

Ez olyan hely, ahol megnyugszik, elcsendesül, meggyógyul a lélek. Megtisztul, elmélyül, felemelkedik. Az innen távozók ezután valódi minőségi változást tapasztalhatnak mindennapjaikban. Ennek eléréséhez az is elég, ha valaki minden különösebb foglalatoskodás nélkül eltölt itt pár napot.

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.