Péreli: Gobelinavatás

A Sopronbánfalvi Pálos-Karmelita Kolostorban rendezett KOGART-kiállításon a Kovács Gábor Gyűjtemény legszebb Péreli-gobelinjei, akvarelljei és kollázsai mellett először látható Péreli Zsuzsa a kolostor számára szőtt új falikárpitja.

Péreli Zsuzsa a Kolostorba készülő alkotásával

Különleges műalkotással gazdagodott a kolostor Noviciátus terme: Péreli Zsuzsa új gobelinjének képi világát az egy emelettel lejjebb található Refektórium közel 300 éves freskóinak egyike ihlette. Az Axis Mundi című – a földi és égi világ kapcsolatát megjelenítő – falikárpitban különös sorsok, anyagok és témák fonódnak össze ténylegesen és képletesen egyaránt. Az új munka mellett a Kovács Gábor Gyűjtemény legszebb Péreli-gobelinjeiből, akvarelljeiből és kollázsaiból összeállított kiállítás október végéig látogatható.

További információ a mű hátteréről, az ünnepélyes avatásról és a kiállításról a kolostor Facebook-oldalán.

A kiállítás július elejétől október végéig látogatható.

Általános nyitva tartás: hétfő–vasárnap 10–18h.

Előzetes bejelentkezés ajánlott. Felhívjuk szíves figyelmét, hogy a kiállítás egyéb rendezvények idején az általánostól eltérő nyitva tartással üzemelhet, illetve zárva tarthat. Kérjük érdeklődjön a tervezett látogatásakor várható nyitva tartásról.

Belépőjegy: 1000 Ft.
Diák-, nyugdíjas-, csoportjegy 5 fő felett: 500 Ft / fő.

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.