Megközelítés

Személygépkocsival közvetlenül a bejáratig hajthatnak a vendégek, ingyenes parkolási lehetőség a látogatás idejére. Nagyméretű turistabusszal történő érkezés esetén pár perces séta szükséges a domboldalra.

Vezetési távolságok km-ben: Bécs 71, Győr 81, Pozsony 92, Graz 155, Budapest 212, Pécs 284.

GPS koordináták: 47.6769586, 16.5514436

Térkép és útvonaltervezés

Autóval Győr felől a 84-es úton:

Kópháza után, Sopron határában a körforgalom második kijáratán elhagyjuk a 84-es főutat Brennbergbánya felé. Sopron városi részére beérve a következő körforgalmat is a második kijáraton, Ágfalva és Brennbergbánya (nem a Centrum) felé elhagyva a Csengery utcán keresztül haladunk a belváros déli részén. (A belvárost elhagyva a Csengery utca Ady Endre út néven folytatódik.) Erről nem letérve haladunk tovább, és egy közúti aluljáró után egyenesen elhaladunk az Ágfalva irányát jelölő tábla mellett, majd hamarosan a jobboldalon fekvő bekerített Erzsébet-kertet elérve az Y-elágazásnál jobbra tartva, Bánfalvára érkezünk, ahol folytatjuk az Ady Endre úton.

A kertváros kanyargós főútvonalán pár perc után, szemben feltűnik a hegyi templom és a kolostor épületegyüttese. A kolostorhegy tövében a Műemlék feliratú közúti táblánál balra bekanyarodva egy régi gazdasági épület közepén szűk átjáró vezet a Kolostor felé. Az átjáró után közvetlenül egy keskeny balkanyart követően az épület bejáratához érkezünk. (2.3 m-nél magasabb járművekkel megközelíthető kerülővel, a Műemlék táblánál tovább haladva egyenesen az Ady Endre utcán, majd a Hajnal téren, a patakot keresztezve balra, a Kisház utca, Gesztenyés körút, Kolostorhegy utca útvonalon is.)

Autóval Bécs felől a 84-es úton:

Bécset az A2-es autópályán hagyjuk el déli irányban, majd az A3-as autóúton folytatjuk utunkat a csomópontig, ahol a 16-os főúton haladunk tovább a magyar határ felé, amelyet Klingenbach település után lépünk át. A határtól néhány perc alatt érjük el Sopront a 84-es főúton.

Közvetlenül a város határában enyhén jobbra tartva letérünk a 84-es útról Ágfalva és Brennbergbánya felé, a Lackner Kristóf utcára. A körforgalmat a második kijáraton elhagyva egyenesen tovább haladunk, majd a következő körforgalmat az első kijáraton elhagyva a Selmeci utcára fordulunk, arról a T-elágazásnál balra a Táncsics utcára, majd jobbra a Kossuth Lajos utcára, ahol a síneken áthaladva az első lehetőségnél balra fordulunk a Mártírok utcára. Az első közlekedési lámpánál jobbra fordulunk az Ady Endre útra, a jobboldalon fekvő bekerített Erzsébet-kertet elérve az Y-elágazásnál jobbra tartva, Bánfalvára érkezünk.

A kertváros kanyargós főútvonalán pár perc után, szemben feltűnik a hegyi templom és a kolostor épületegyüttese. A kolostorhegy tövében a Műemlék feliratú közúti táblánál balra bekanyarodva egy régi gazdasági épület közepén szűk átjáró vezet a kolostor felé. Az átjáró után közvetlenül egy keskeny balkanyart követően az épület bejáratához érkezünk. (2.3 m-nél magasabb járművekkel megközelíthető a Műemlék táblánál tovább haladva egyenesen az Ady Endre utcán, majd balra a Kisház utca, Gesztenyés körút, Kolostorhegy utca útvonalon is.)

A Bécs irányából érkezőknek javasolt az alábbi térképet kinyomtatni nagyobb felbontásban INNEN:
Sopronon belüli útvonal Bécs irányából érkezőknek

Vonattal

Sopron Vasútállomásra érkezünk, ahol a GYESEV pályaudvar n. buszmegállóban szállhatunk át a városi közlekedésre. A Kolostorhoz a következő vonalakon lehet eljutni (a megállók 200 méterre találhatóak a kolostordomb feljárataitól):

10 Kertváros-felső felé (leszállás: Ady Endre út, óvoda megállónál) MENETREND

10A Kertváros, Hajnal tér felé (leszállás: Ady Endre út, óvoda megállónál) MENETREND

10B Kerváros-felső felé (leszállás: Kertváros, könyvtár megállónál) MENETREND

10Y Kertváros, Hajnal tér felé (leszállás: Kertváros, Hajnal tér vá.) MENETREND


Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.