BÁNFALVI SÉTA

Kolostorunknak Sopronbánfalva, avagy német nevén Wandorf biztosít otthont. Az egykori kis falu mára egybeépült Sopronnal, annak kertvárosi övezetéhez tartozik. Sok-sok családi háza mellett, számos műemlékkel és természeti értékkel bír, amik megérdemelnek egy felfedező sétát a Kolostor meglátogatása előtt, vagy azt követően. Állandó túravezetőnk Taschner Tamás örömmel kalauzolja Önöket.
Tamás élményszerű városvezető sétáiról itt olvashatnak többet.

Sopronbánfalva központja a Kolostor-hegyről. Nagy Gyula, 1955. Forrás: Fortepan 51711

Séta Bánfalván – Sopron tündérkertjében: a séta bemutatja a Mennyek királynője templomot és a kolostort, egyben elmerülünk a pálosok misztikus történelmében, a barokk lépcsősort és Immaculata szobrot, azok csillagászati vonatkozásaival, a Hősi temetőt, az Árpád kori Mária Magdolna templomot, az evangélikus harangtorony történetét.

Megemlékezünk a németek kitelepítéséről, a kuruc harcokról, és a keltákról. A bánfalvi malmok utolsó hírnökénél a Kárpáti vízimalomnál fejezzük be a túrát és sétálunk vissza a kolostorba

A túra időtartama 1,5 óra

Viselet: könnyű túra ruházat

Részvételi díj: 10.000 Ft/ csoport

Minimum csoportlétszám nincs

A Kolostor és Sopronbánfalva madártávlatból

Jelentkezési szándékával és időpont egyeztetésért kérjük keresse recepciónkat, ahol kollégáink éjjel-nappal állnak rendelkezésére.

Elérhetőségeink:

Recepció – Sopronbánfalvi Kolostor Hotel és Étterem

Telefon: (+ 36 99) 505-895, (+ 36 30) 701 2366

Fax: (+ 36 99) 505-896

E-Mail: info@banfalvakolostor.hu

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.