Közösségi terek

A kolostor egyszerű, harmonikus, télen-nyáron kellemes közösségi terei ideális atmoszférát biztosítanak kreatív meetingekhez, workshopokhoz, vezetőképző és lelki programokhoz valamint exkluzív családi eseményekhez.

Ízelítő a közösségi helyiségekből:

Refektórium

Az egykori szerzetesi ebédlő a kolostor földszintjén. Freskókkal és stukkókkal díszített terében kapott helyet az elvonulási központ ebédlője, illetve a külső vendégek számára is nyitott, à la carte Kolostor Étterem, amelyet az épület saját konyhája szolgál ki.

(Kapacitás: 120 fő állóhely, vagy 50 fő ülőhely)

Noviciátus

Az egykori szerzetesi főiskola terme, ma a kolostor puritánságában is exkluzív előadó- és konferenciaterme.

(Kapacitás: 120 fő állóhely, vagy 60 fő ülőhely)

Gyakorlóterem

Padlástéglával burkolt, nyitott terem a tetőtérben különféle mozgásformák (jóga, tajcsi stb.) egyéni vagy csoportos gyakorlására.

(Kapacitás: 60 fő állóhely, vagy 40 fő ülőhely)

Társalgó

Különleges hangulatú helyiség a tetőtéri fedélszék alatt. Kényelmes ülőbútorok és pasztellszínek teszik lehetővé az egyszerre meditatív, ám mégis oldott hangulatú közös beszélgetéseket. A társalgóhoz külön önkiszolgáló teakonyha csatlakozik.

(Kapacitás: 15-30 fő)

Meditációs szobák

Egyszerű, letisztult tetőtéri helyiségek önmagukban elmélyedni, meditálni vágyók számára.

(Kapacitás: 6, ill. 20 fő)

Könyvtár

A kolostor egyik legkülönlegesebb éke a templom fala mentén húzódó tetőtéri könyvtár. A helyiségben a kvadrum (belső udvar) felé néző falon, a hangulatos tetőtéri ablakok között 4 különálló, köríves asztalnál összesen 16 olvasóhelyet alakítottak ki, internetes csatlakozással. A templom kőfalára emeletnyi magasságú polcok kerültek a kolostor leendő könyvállománya számára, melyet egy széleskörű adományozói mozgalom hív életre. A könyvtár középkori hangulatáról a templom gótikus ablakai gondoskodnak.

Park

Hatalmas fák, padok, futónövénnyel befuttatott kőkerítések és egy rendezvényekhez alkalmas szaletli a kert végében – a nyugalom szigete.

Kvadrum (belső udvar)

A kolostor magas falaival körülvett négyszögletes belső udvar a mennyei béke otthona. A csobogó halk, monoton hangja ritmust ad az imának, meditációnak, a belülre irányított figyelemnek.

(Kapacitás: 200 fő állóhely, vagy 120 fő ülőhely)