SZABADTÉRI KONCERTEK AZ ESTERHÁZY-KASTÉLY PARKJÁBAN

Fertőd / Eszterháza – 2015. augusztus 7-8.

Augusztus elején a német-holland The World Famous Glenn Miller Orchestra Wil Salden vezetésével a The History of Big Bands mintegy két órás óriás-showjával kalauzolja a 60-as évek Amerikájába a Szabadtéri Színpad hallgatóit. Ezt követően a magyar jazz nagyság, Snétberger Ferenc ad koncertet a világhírű Tony Lakatos szaxofonművész és Michel Godard serpent- és tubaművész, valamint kvartettjének közreműködésével. A Szabadtéri koncertre a jegyek már megvásárolhatók a www.jegymester.hu weboldalon.

Kategória: Események, Hírek | Hozzászólások kikapcsolva

BUDAPESTI VONÓSOK XXI. HAYDN FESZTIVÁLJA

Fertőd / Eszterháza – 2015. július 17-26.

A Budapesti Vonósok 21 évvel ezelőtt újra felpezsdítették a zenei életet Fertődön, az Esterházy-kastélyban. A cél egy zenei fesztivál megrendezése volt, amely azután minden évben újabb programmal és zenei csemegével várta a nagyérdeműt. Mára már egy egész nyáron át tartó programsorozat várja az érdeklődőket, hiszen a kastély otthont ad több műfajnak is az Eszterházi Vigasságok koncertsorozat keretében. Ennek részeként rendezik meg idén a XXI. Haydn Fesztivált a Budapesti Vonósok közreműködésével. Két hosszú hétvége alatt összesen nyolc hangversennyel várják a zeneszerető közönséget. A 2015-ös évi fesztivál a vonós hangszereket helyezi a középpontba, hiszen a Budapesti Vonósok műsorában – külföldi szólistákkal kiegészülve – megtalálható az összes jellemző vonós hangszer. Közreműködők: David Grimal, Mirka Scepanovic hegedűművészek, Rohmann Ditta csellóművész, Bozo Paradzik nagybőgőművész, valamint vendégzenekarunk, az I Musici di Roma kamarazenekar tolmácsolásában többek között megszólal a brácsa is, mint szólóhangszer.

Bővebb információ: +36 99 537 640, www.eszterhazivigassagok.hu

Jegyvásárlási lehetőség: www.jegymester.hu

Kategória: Események, Hírek | Hozzászólások kikapcsolva

Újra nyit a Fertőrákosi Barlangszínház

Megnyitó: 2015. június 19.

Örömmel ajánljuk kedves Vendégeink figyelmébe, hogy június 19-én a Nemzeti Filharmonikusok ünnepi koncertjével újra nyit a felújított Fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínház.


Immáron nem kell a határon túlra látogatniuk, ha a térségben nívós zenei, avagy színházi programra vágynak, hisz a megnyitót egész nyáron opera, operett, musical, táncszínházi és könnyűzenei produkciók követik. A szezont a Kusturica filmekből ismert szerb Markovic testvérek fúvós koncertje zárja szeptember 12-én.

A részletes programról itt tájékozódhat.

Kategória: Események, Hírek | Hozzászólások kikapcsolva

31. Régi Zenei Napok

2015. június 27-július 4. Fertőd – Fertőszentmiklós – Sopron


Immár harmadik éve a fertőd-eszterházai kastélyegyüttes falain belül valósul meg az Eszterháza Központ széles körű támogatásával, a Filharmónia Magyarország Nkft. rendezésében Magyarország legrégebbi múltra visszatekintő korhű hangszeres kurzusa és fesztiválja a XXXI. Régi Zene Napok. Az idei év szólistái és művésztanárai többek között a szakma nagy doyenjei Barthold Kuijken fuvolaművész és Malcolm Bilson fortepianoművész mellett korunk meghatározó fiatal művészei Dmitry Sinkovsky hegedűművész és Erik Bosgraaf furulyaművészek.

A részletes programot itt olvashatja el.

Kategória: Hírek | Hozzászólások kikapcsolva

Elsimerések a Kolostornak

Büszkén jelentjük, hogy a Magyarország vezető angol nyelvű lapja a Budapest Week, “Best of Hungary” minősítéssel díjazta Éttermünket a “Legjobb vidéki éttermek” kategóriában.


Továbbá a világ egyik legjelentősebb foglalási oldalán a Booking.com-on 9.1-es (az adható 10 pontból) értékelést adtak Kolostorunk egészére a vendégek.

Az elismerések, amiket nagyon köszönünk, arra sarkalnak minket, hogy tovább dolgozzunk az általunk képviselt minőség megőrzésén, illetve emelésén.

Kategória: Események, Hírek, Újdonságok | Hozzászólások kikapcsolva