Rólunk írták

A Nistema Nonprofit Kft. turisztikai és értékesítési igazgatójával, Tóth Renáta asszonnyal készült interjú jelent meg a Lokál Extra című lap 2017. március 17-ei számában:

Kategória: Hírek, Megjelenések | Hozzászólások kikapcsolva

Vonóskoncert a Noviciátusban

2017. április 11. 19 óra

Igazi zenei csemegének ígérkezik a nemzetközi összetételű Wespa-vonósnégyes fellépése a Soproni Fotóművészeti Kör hagyományos, Költészet napi kiállításmegnyitója kísérő rendezvényeként.
Az érdeklődők Joseph Haydn „Megváltónk utolsó hét szava a keresztfán”című ciklusát (op. 51 Hob. III: 50-56) hallgathatják meg a Soproni Liszt Ferenc Szimfonikus Zenekar tagjaiból alakult, Wespa-vonósnégyes előadásában. (A koncert időtartama 60 perc szünet nélkül.)

Belépőjegy ára a koncertre: 1800 Ft.
Jegyek elővételben kaphatók a Liszt Ferenc Kulturális és Konferencia Központ Jegyirodájában vagy a

www.prokultura.hu honlapon március 10-től, valamint a koncert napján a helyszínen (17:00 órától).

http://wespaquartett.eu/index.php

Kiállítás megnyitó: 18:00 óra
Vonósnégyes koncert: 19:00 óra
Helyszín: Sopronbánfalvi Kolostor, Noviciátus-terem

Kategória: Események, Hírek, Újdonságok | Hozzászólások kikapcsolva

A szerzetesi cellától a főúri kényelemig

2017. március 01 – április 30.

Midőn a pálos szerzetesek a 17. században másodjára is belefogtak – korábban lerombolt – kolostoruk megépítésébe, legfőbb támogatóik a környékbeli főurak voltak. A Széchenyi és az Esterházy családok, valamint a Sopronbánfalvi Kolostor élete több szálon is egybefonódott a történelemben, és hasonlóan van ez napjainkban is. A nagycenki Széchenyi-, illetve a fertődi Esterházy-kastély és az Elvonulási Központ egy állami cégcsoport részese. Végiglátogatásuk igazi kulturális és gasztronómiai körutazásra ad lehetőséget.

Tekintse meg csomagajánlatunkat!

Kategória: Események, Hírek, Újdonságok | Hozzászólások kikapcsolva

VAKOK A HÍDON – Fotókiállítás

2017. április 11 – június 1.

A Soproni Fotóművészeti Kör immár negyedik alkalommal rendezi meg a Költészet napja előtt tisztelgő tárlatát a Sopronbánfalvi Kolostorban. A folyamatosan fejlődő szervezet profi és amatőr fényképészeket egyaránt tömörít, ugyanakkor a hivatásos és a hobbi fotós tagok között alig húzható meg a mesterségbeli határvonal. Mindannyian szenvedéllyel „írják a fényt”, nemzetközi és hazai kiállításokon jeleskednek.

A kiállítás ezúttal Babits Mihály “Vakok a hídon ” című verse köré szerveződik, erre készítik el fotó elképzeléseiket a kör tagjai.

Megnyitó: 2017. április 11. 18 órakor
Köszöntőt mond Tóth Renáta, a Nistema Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója, valamint újvári Gábor, a Kör elnöke. Fellép Kóczán Péter brácsaművész

Kísérő program: A Wespa-vonósnégyes koncertje 19 órai kezdettel. Részleteket ITT olvashat.

Kategória: Események, Hírek, Újdonságok | Hozzászólások kikapcsolva

Magyar őstörténet – könyvbemutató

2017. március 14. 18:30

Bemutatkozik a Magyar Tudományos Akadémia Bölcsészettudományi Kutatóközpont Magyar Őstörténeti Témacsoportja képviseletében Sudár Balázs és Petkes Zsolt, valamint az általuk szerkesztett – a Témacsoport és Helikon kiadó közös gondozásában megjelent – Magyar Őstörténet című könyvsorozat.

A honfoglalás a magyar történelem talán egyik legizgalmasabb epizódja. Tipikusan olyan esemény amiről mindenki beszél, véleményt alkot, mégis – ha szabad így mondani – csak kevesen értenek hozzá.
Vajon miért érdekelte és érdekli ma is ennyire a közvéleményt, miért születtek és születik annyi tudományos és áltudományos elmélet az ősmagyarokról, elődeinkről? A rendszerváltást követően sokáig úgy tűnhetett, hogy a magas tudomány képviselői nem hajlandóak alászállni elefántcsont tornyukból és nem veszik fel a küzdelmet a tévhitekkel, valamint a megalapozatlan elméletekkel. Örvendetes módon ez a közelmúltban megváltozott. A Magyar Tudományos Akadémia berkein belül, Magyar Őstörténeti Témacsoport néven alakult egy több tudományág képviselőit egységbe hívó kutatócsapat, ami megpróbál kellő érvényt szerezni a tényekkel alátámasztható álláspontjának.
Természetesen nem kell valamiféle boszorkányüldözésre gondolni. A témacsoportnak nem célja az eltérő véleményen lévők megtérítése, viszont publikációikkal, így a négy kötetes, a honfoglalás korát több szempontból is körbejáró könyvsorozatukkal közérthető módon közvetítik az érdeklődők számára, hogy mit tudhatunk ma a tudomány pillanatnyi állása szerint.

A könyvbemutatón röviden áttekintjük a témacsoport létrejöttét, tevékenységét, majd górcső alá vesszük a – helyszínen megvásárolható – köteteket. Végül a rendezvény kötetlen beszélgetésként folytatódik, amin az érdeklődők feltehetik témába vágó kérdéseiket.

A rendezvényen való részvétel ingyenes.

Szíves figyelmükbe ajánljuk a párhuzamosan zajló DiningCity Étteremhét programot is, aminek keretében ezen a napon 17 órától várjuk kedves vacsoravendégeinket. Előzetes asztalfoglalás ebben az esetben is szükséges.

Kategória: Események, Hírek, Újdonságok | Szóljon hozzá most!