Angyalok Kara – ExperiDance produkció

2015. december 11. Esterházy Kastély (Pálmaház), Fertőd

A jól ismert ExperiDance Production ezúttal nem táncos, hanem ének-zenei műsorral varázsolja el mindazokat, akik az Esterházy Kastély barokk kulisszái között kívánnak ráhangolódni a karácsonyi időszakra. S aki így tesz, biztosan nem fog csalódni, mert a magyar és angolszász dalokból összeállított, jelmezes, sokszereplős kórus előadás garantáltan magával ragadja a nézőt és elhozza számára az ünnepi hangulatot.

Jegyek az alábbi linken foglalhatóak, illetve a Kolostor recepcióján vásárolhatóak november 25-től.

Kategória: Események, Hírek, Újdonságok | Hozzászólások kikapcsolva

Kolostorunk a „Global Awards 2016” egyik győztese!

Örömmel tudatjuk Önökkel, hogy a Luxury Travel Guide nevű, angol nyelvű turisztikai oldal az idei legjobbak közé választotta szállodánkat. E nagyszerű kitüntetés rangját hangsúlyozza a tény, miszerint egy-egy országból mindössze 3-4 intézményt díjaznak egy évben.
Jelölté bárki válhat, akit a weboldal olvasói, feliratkozói (több mint 500.000 személy!), továbbá a szállodai szakma érdemesnek tart, függetlenül attól, hol található és milyen méretű. A jelölteket ezt követően kategóriákba sorolják, földrész és jelleg szerint. Megvizsgálják, hogy valóban olyan értéket képviselnek-e ami méltóvá teszi őket az esélyre. A megrostált mezőny vesz részt a végső válogatáson, ahol szakmai zsűri hoz döntést.
Tavaly a Hotel Spirit (Sárvár), a Hertelendy Kastélyszálloda (Kozmapuszta) és a Hotel Kempinski (Budapest) részesült elismerésben. Mivel ezek mindegyike ötcsillagos, Kolostorunk nagyon előkelő társaságba léphetett és ez arra kötelez bennünket, hogy még nagyobb szorgalommal dolgozzunk e minőségi szint megtartásán.

Ezúton is köszönjük vendégeinknek megtisztelő bizalmukat és támogatásukat!

Kategória: Események, Hírek, Újdonságok | Hozzászólások kikapcsolva

A kolostori csend varázsa

természet, kultúra, élmény, kikapcsolódás, kulinárium
Az őszi és téli napok lehetőséget kínálnak a visszavonulásra, megnyugvásra, pihenésre és feltöltődésre. Exkluzív, intim környezet, mennyei étkek, kedves és tapintatos szerviz várja a soproni hegység csendes magaslatain álló kolostorépületben. Adja át magát a hely varázsának, hiszen egy itt eltöltött nap senkit sem hagy érintetlenül.

Szezonális csomagajánlatunkról ide kattintva olvashat többet.

Kategória: Események, Hírek, Újdonságok | Szóljon hozzá most!

Libanapok a Refektóriumban

2015. november 7-15.

“Itt van az ősz, itt van újra…”

Ezúton invitáljuk Önöket éttermünkbe, ahol az évszak ízeit kínáljuk. Márton napján, vagy környékén mindenképpen egyen nálunk libasültet! A népi hagyomány szerinti gazdagságát ugyan nem garantálhatjuk, de egy ízekben gazdag ebédet, vagy vacsorát feltétlenül!

Füstölt libamáj rozmaringos szőlődzsemmel, brióssal – 2.950,-

Weninger Borászat, Fehérburgundi (Pinot Blanc) 2012 0,05 l – 595,-

Sütőtök krémleves libatepertővel, tökmagolajjal – 950,-

Winelife Borászat Rosé 2015 0,1 l – 550,-

Liba raguleves vargányagombával, friss zöldségekkel – 1.250,-

Libamell konfitálva, friss fűszerekkel, vaníliás sütőtökpürével, sült zöldségekkel – 3.850,-

Ráspi Pince, Soproni Kékfrankos 2012 0,1 l – 790,-

Libacomb hagymás burgonya tortácskával, párolt lila káposzta-cappuccinóval, köménymaghabbal – 3.850,-

Gróf Buttler Borászat, Özséb bora (Cabernet Franc & Cabernet Sauvignon cuvée) 2012 0,1 l – 990,-

Sütőtökös almalepény, belga csokoládé és gesztenye mousse-szal  – 1.350,-

Gróf Buttler Borászat, Egri Merlot (késői szüret, töppedt szőlős)  2012 0,1l – 850,-

Kategória: Események, Hírek, Újdonságok | Hozzászólások kikapcsolva

A Jánoslovagok és a Pálosok Horvátországban és Magyarországon – Konferencia

2015. november 13-14.

A Soproni Matica Hrvatska Egyesület és más civil szervezetek szervezésében három napos konferencia zajlott Sopronban a Szent János Lovagrend, illetve a Pálos Rend horvát-magyar közös múltban betöltött szerepéről. Stílszerűen a szakmai program színhelyének a Sopronbánfalvi Kolostort, mint egykori pálos rendházat választották. S ha már a hely szelleme kötelezte az előadókat, akkor több előadás kapcsolódott is intézményünkhöz. Kristóf Lilla Alida antropológus az egykoron templomunk kriptájában eltemetett Széchényi Pál püspök mumifikálódott holtestének vizsgálatáról, Nemes András művészettörténész a Kolostor kutatásáról és a 18. században felszámolt keresztút történetéről beszélt, míg Németh Attila atya a rendház évszázadait összegezte. A többi előadó érzékletesen mutatta be, hogy a két rend milyen fontos alkotóeleme volt a két ország történetében és ennek milyen ma is látogatható műemlékek állítanak emléket.
A résztvevők a hétvége során ellátogattak a Sopronban élő nemzetiségek kulturális központjának számító Rejpál-házba, valamint a középkori eredetű Keresztelő Szent János Kápolnába is.

Kategória: Események, Hírek | Hozzászólások kikapcsolva