ESZTERHÁZI VIGASSÁGOK

Immáron negyedik alkalommal kerül megrendezésre az Eszterházi Vigasságok koncertsorozat, mely április 15-én a Tavaszi Fesztivállal kezdődik és októberben az Őszi Fesztivállal zárul.

A Tavaszi és Őszi Fesztivál visszatérő együttesei és művészei mellett olyan előadók lépnek fel, mint a világhírű, korhű hangszeres zenét játszó Ton Koopman karmester és csembalóművész, Monica Huggett hegedűművész, a Kossuth-díjas Baráti Kristóf és Várdai István, Kim Nazarian dzsesszvokalista, aki a 2012-es tajvani a capella dzsessz világverseny magyar győztes együttesével, a Singer Streettel ad koncertet. Az Orfeo Zenekar és Vashegyi György mellett a kastély rezidens együttese, az Esterházy Hofkapelle játssza a zenekari koncerteket.

Az Eszterháza Kulturális, Kutató- és Fesztiválközpont a Filharmónia Magyarországgal közösen szervezi a fertődi Esterházy-kastélyban a Régi Zenei Napok kurzusait és koncertjeit. Ebben az évben ismét olyan jelentős művészek tanítanak és lépnek föl, mint Malcolm Bilson, Helmuth Rilling, Simon Standage, Nancy Argenta és Ingrid Attrot.

Az augusztusi korhű hangszeres Haydn Fesztivál visszatérő magyar előadói mellett – az Orfeo Zenekar, a Purcell Kórus, a Capella Savaria, az Esterházy Hofkapelle és Vashegyi György, Kalló Zsolt, Rácz Márton – fellép Nicholas McGegan, Monica Huggett, Claire Debono, Enrico Onofri, Thomas Dolié, Julien Chauvin, Alexis Kossenko, Marcus Hoffmann, Pier Luigi Fabretti, Baráth Emőke és Fábri Flóra, Riccardo Doni, Somlai Petra, valamint Mécs Károly.

A Eszterházi Vigasságok szabadtéri rendezvényén, a Haydn meets jazz elnevezésű programon minden évben több világhírű magyar és külföldi dzsessz-szólista és együttes ad közös koncertet. Idén a Talamba Ütőegyüttes vendége lesz Horgas Eszter, Tóth Gabi és a Swing á la Django, valamint a Győri Szimfonikus Zenekar.

A részletes programról és a jegyvásárlási lehetőségekről ITT olvashatnak.

Promóciós film

Kategória: Események, Hírek, Újdonságok | Hozzászólások kikapcsolva

Jubileumi csomagajánlat

5 éves az Elvonulási Központ
Jubileumi ajánlatunkat a Kolostor megnyitásának 5. évfordulójára állítottuk össze. Exkluzív csomagunk lehetővé teszi, hogy megismerje, vagy épp újra felfedezze a több mint 500 éves műemlék izgalmas történetét, továbbá elfeledve a világ zajos mindennapjait, egy igazán különleges környezetben kapcsolódjon ki.

A csomag tartalma:
- Szállás gourmet reggelivel (szója termékek, házi készítésű müzli, frissen sütött házi kenyér, házi készítésű lekvárok, frissen préselt gyümölcslevek, felvágottak a régióból, Illy kávé, Twinings tea, meleg ételek a’la carte)
- Érkezéskor ásványvíz és gyümölcs bekészítés a szobában
- Kolostorvezetés egy pohár pezsgővel
- Meditációs szobák és a könyvtár használata
- Pálos történeti és az időszaki (jelenleg Buda István) kiállításának ingyenes látogatása
- Wifi hozzáférés a társalgóban és a könyvtárban

Csomag ára:
Egyágyas szobában: 19.500,- Ft / fő / éj
Standard kétágyas szobában: 15.000,- Ft / fő / éj
Superior kétágyas szobában: 16.500,- Ft / fő / éj
Lakosztályban: 19.500,- Ft / fő / éj

Jubileumi csomagunk minimum 2 éjszakára történő foglalás esetén érvényes. Egész évben foglalható kivéve a kiemelt időszakokban (2016.07.01.-08.31.), a szabad kapacitástól függően.

Az árak szobánként értendőek és tartalmazzák az ÁFA-t. Az idegenforgalmi adó külön fizetendő, mértéke 450,- Ft /fő/éj.

Várjuk szíves érdeklődését és kérdéseit a nap 24 órájában az alábbi elérhetőségeinken:
Recepció – Sopronbánfalvi Kolostor Elvonulási Központ
Telefon: (+ 36 99) 505-895 (+ 36 30) 701 2366
Fax: (+ 36 99) 505-896
E-Mail: info@banfalvakolostor.hu

Segítő beszélgetés, masszázs, jóga, meditáció, kezelések térítés ellenében foglalhatóak.

TOVÁBBI AJÁNLATAINK
Pihenni vágyóknak
Ínyenceknek
Lelki programok

Kategória: Események, Hírek, Újdonságok | Hozzászólások kikapcsolva

Buda István kiállítása a Kolostorban

A Sopronbánfalvi Kolostor Galériáján 2016 tavaszától ismét, negyedéves váltásban bemutatásra kerülő, kortárs művészeti tárlatokkal várjuk a kedves látogatókat. Hagyományos partnerünkkel, a Kovács Gábor Művészeti Alapítvánnyal együttműködésben létrehozott kiállítás sorozatot sajtótájékoztatóval egybekötött ünnepség keretén belül indítjuk útjára április 12-én. Elsőként Buda István festőművész és alkotásaival ismerkedhet meg a nagyérdemű közönség.

A Galéria mellett a Noviciátusban található spirituális tematikájú állandó kiállítás is megújul. Péreli Zsuzsa könyvillusztrációit és vegyes technikával készült képeit – az Axis Mundi és az Angyal kivételével – hasonló tematikájú válogatás váltja.

Az ünnepélyes megnyitóra április 12-én, kedden 18 órakor kerül sor a Galériában, melyre szeretettel várjuk kedves Vendégeinket!

A tárlatok április 13-tól naponta, 10-18 óra között látogathatóak.
A Buda István kiállítás 2016. július 4-ig lesz megtekinthető.

Kategória: Események, Hírek, Újdonságok | Hozzászólások kikapcsolva

VERS – Fotókiállítás

Megnyitó: 2016. április 13. 18 óra

A Soproni Fotóművészeti Kör idén is megrendezi a Költészet Napjához kapcsolódó kiállítását a Kolostor első emeleti kerengőjén. A megnyitó ünnepségen köszöntőt mond Sipos Ferenc, a Petőfi Sándor Általános Iskola és AMI igazgatója. Közreműködnek: Fajkusz Attila hegedűn és a Pendelyes Kulturális Egyesület tagjai.

A megnyitót követően a kiállítás minden nap 10-18 óráig látogatható.

Kategória: Események, Hírek, Újdonságok | Hozzászólások kikapcsolva

Május 9-12. között zárva

Tisztelt Vendégeink!

A Kolostor 2016. május 9-12. között műszaki okból zárva tart. Ezen időszakra nem áll módunkban foglalásokat felvenni.

Megértésüket és türelmüket köszönjük!

A Kolostor vezetése

Kategória: Események, Hírek, Újdonságok | Hozzászólások kikapcsolva