“La Scala” – Rézfúvós koncert

A troissingeni VollHorn Rézfúvós Együttes koncertje

- “La Scala” – Az operairodalom gyöngyszemei – címmel

2014. szeptember 17-én a Noviciátusban (19:00)

Program:

‐ J. Brahms: Akadémiai Ünnepi Nyitány (c‐Moll op.80)

‐ R. Wagner: Gyászinduló (Istenek Alkonya c. operából)

‐ C.M.von Weber: A bűvös vadász ‐ Nyitány

Szünet

‐ G.Rossini: Sevillai borbély ‐ nyitány

‐ G.Bizet: Carmen Szvit (1.Entr`acte ‐ 2.Entr`acte ‐ 3. Intermezzo ‐ 4. Chanson)

‐ R.Strauss: Holdfényzene (a Capriccio c. operából)

‐ M. de Falla: Spanyol tánc

Közreműködik a VollHorn Ensemble Trossingen

Művészeti vezető: Prof. Zempléni Szabolcs

Vezényel: Hannes Krämer

Belépőjegy: 1200,- Ft (4 EUR); diák / nyugdíjas: 600,- Ft (2 EUR)

Az együttesről:

A németországi VollHorn Ensemble Trossingen Prof. Zempléni Szabolcs főiskolás növendékeiből alakult 2010‐ben a trossingeni főiskolán. Az együttes debütáló koncertje a „Fekete‐erdő fővárosában” Rottweilban került megrendezésre. Bár a VollHorn Ensemble tagjai közül többen játszanak profi szimfónikus zenekarokban, az együtt muzsikálás öröme visszahúzza őket Trossingenbe. A művek átiratainak nagy részét Prof.Andreas Kummerländer mellett az együttes tagjai készítik. Az elmúlt négy év során számos alkalommal koncerteztek különböző németországi városokban. 2013 őszén Londonba is látogatást tett az együttes, ahol két sikeres bemutatkozó koncertet adott a Purcell School és a Royal Laban Trinity College falai között. A csapat első alkalommal lép fel Magyarországon, melyet ismét németországi koncertek követnek.

Az együttes művészeti vezetője Zempléni Szabolcs, a Concertino Prága Nemzetközi Kürtverseny első helyezettje és miniszteri különdíjasa, a következő években pedig több nemzetközi verseny győztese (Markneukirchen 2000, Békés 2000, Brno 2001).

2005‐ben első magyarként elnyerte a müncheni ARD Nemzetközi zenei verseny 1.díját.

Szólistaként számos koncertet adott Európában, Amerikában, Afrikában és Ázsiában egyaránt. Szabolcs a londoni Trinity Music College és a Tokyo Music College vendégprofesszora, 2010‐től a trossingeni zeneművészeti főiskola kürt professzora.

Az elmúlt évek sikeres koncertjei után Hannes Krämert a feltörekvő fiatal német karmesterek között tartják számon. A 2006‐ban megrendezett 2.San Gemini Nemzetközi Karmesterversenyen elért első helyezése és közönségdíja után hamar reflektorfénybe került.

Legutóbbi felkérései között a Bambergi Szimfónikusok illetve a freiburgi SWR Sinfonieorchester szerepel, emellett vezényelte többek között a Pforzheim‐i Kamarazenekart, a Württembergi Kamarazenekart, a prágai Kamarazenekart.

2007 és 2009 között első vendégkarmestere volt a Nemzetközi Mahler Zenekarnak, 2012 óta Hannes Krämer az első vendégkarmestere a belgiumi Kammerphilharmonie zenekarnak.

Kategória: Események | Hozzászólások kikapcsolva

Irodalmi látomások – Csernus Tibor kiállítás

Válogatás Csernus Tibor párizsi könyvillusztrációiból (1965-1980)

Legyek hárfád, mint hárfád a vadon” – Shelley

A kiállítás a magyar–francia festő életművének eddig kevésbé ismert szeletére hívja fel a figyelmet: a könyvillusztrációkból először láthat átfogó válogatást a hazai közönség. A művész párizsi időszakát felölelve, mutatjuk be változatos témájú borítóterveit, könyvillusztrációit a szépirodalomtól kezdve a bűnügyi és fantasztikus regényeken át egészen a sci-fiig.

A kiállításról itt olvashat többet.

Kategória: Események, Hírek | Hozzászólások kikapcsolva

Good Food: Hónapról hónapra

A BBC Good food című magazinja minden hónapban bemutat egyet, a jeles magyar chefek közül. Júliusi számukban konyhafőnökünket, Varga J. Viktort emelték ki és a vele készült beszélgetést, valamint éttermünk frissítő nyári ételeinek receptjét közlik.

Kategória: Események, Hírek, Megjelenések, Újdonságok | Hozzászólások kikapcsolva

Magyar Konyha: Remeték és ínyencek

Tavasszal nálunk járt a Magyar Konyha Szerkesztősége, hogy bemutassa a Kolostor Éttermét és különleges gasztronómiáját. Ízelítőül néhány recept, mely a húsvét közeledtével aktualitását nyeri. Látogasson el hozzánk és legyen Ön is részese ennek a kulináris élménynek!

Kategória: Események, Hírek, Megjelenések, Újdonságok | Hozzászólások kikapcsolva

Jóga Ashwani Bhanot-tal

Jóga, filozófia, és meditáció
2014. január 31. – február 2. (3 nap / 2 éjszaka)


A jóga az egyik legősibb és legtudományosabb alapokon nyugvó életforma. Filozófiája több mint 5000 évre tekint vissza, s ennek ellenére, még mindig a legmodernebb és leghatékonyabb életmódként tartják számon. Gyakorlása, a fizikai, érzelmi és spirituális továbbfejlődés élményét nyújtja. Belső erősségeinket kiaknázva arra ösztönöz, hogy életünket tartalmassá, kellemessé alakíthassuk. A jógán keresztül lehetségessé válik számunkra, hogy rejtőző energiaforrásainkat szükség szerint „megcsapoljuk” és feltöltsük, akkor, amikor nekünk tetszik.

Ashwanit mindig örömmel tölti el, ha a Sopronbánfalvi Elvonulási Központba látogathat. A Kolostor nyugodt atmoszférája és spirituális energiái egyszerűen lenyűgözték. Véleménye szerint a több százéves falak között a „Tűz Elem” dominanciája érzékelhető, mely a stabilitást és spirituális energiáikat képviseli. „ A Kolostor megnyugtat és felszabadítja a szellemet. A meditatív spiritualitás és inspiráció színhelye. ”

Ashwani Bhanot

Ashwani a jóga tanárok és jógik családjába született, kiváltságos helyzetében a jógát több himalájai jóga mestertől és a gurutól sajátította el. Szakterülete a Hatha jóga, az Astanga jóga, a Kundalini jóga és a Kriya jóga. Jól ismeri Swami Sivananda, valamint Swami Satyananda (Bihar School of Yoga) iskolájának hagyományait.

Ashwani elsőként indította el a “Jóga a munkahelyen” szellemiségét különböző szervezetekben, ilyen például az Egyesült Nemzetek (UNAIDS, az UNDP, UNICEF), a Ford Alapítvány és a különböző nagykövetségek. Továbbá számos vállalati bigwig-et és hírességet is tanított, mint például Richard Gere.
Ashwani rendszeresen vezet workshop-okat és lelkigyakorlatokat világszerte, több mint 15.000 hallgatót oktatott már olyan országokban, mint Belgium, Csehország, Ausztria, Dánia, Németország, Hollandia, Portugália, Spanyolország, Szlovákia, Szíria, Tunézia és India.

Nagy megtiszteltetésnek érezzük, hogy Magyarországon a kolostor az egyetlen hely, ahol Ashwani rendszeresen tart jógát és jógafilozófiát.

A korábbi jógaprogramról készült film megtekintehető: ITT

Program :

PÉNTEK
14:00 órától Érkezés
18:00 Csoport találkozó
19:00 Közös vacsora

SZOMBAT
8:00-10:00 Reggeli jóga
10:00 Reggeli
11:30-13:00 Jóga filozófia
Délutáni pihenő
17:00-19:00 Esti jóga
19:00 Vacsora

VASÁRNAP
8:00-10:00 Reggeli jóga
10:00 Reggeli
11:30-13:00 Jóga filozófia
Délutáni pihenő
15:00-17:00 Esti jóga
17:00 Közös vacsora
Elutazás

A program ára egyágyas szobában: 88.500,- Ft
A program ára kétágyas szobában (két fő elhelyezése esetén): 81.000,- Ft / fő

A fenti ár az idegenforgalmi adót nem tartalmazza: 450,- Ft / fő / éj.
A jóga program és filozófia ára szállás, vacsora és reggeli nélkül: 48.000,- Ft

Foglalási feltételek: a program 50 % előleg befizetése esetén foglalható. Az előleg 30 napon belül történő lemondás esetén vissza nem térítendő.

Jóga szőnyeget, meditációs párnát és takarót igény esetén szívesen biztosítunk térítésmentesen.
A workshop angol nyelven zajlik, magyar tolmácsolással.  A szabadidőben fakultatív programokban is részt vehet  (például: séta a kolostor melletti erdőben, masszázs, akupunktúra, stb.)

Ashwani-val kapcsolatos további információkért látogassanak el a www.yogaomline.com weboldalra.

Kérjük, előre foglalja le helyét, mivel a résztvevők száma korlátozott:


* = szükséges mező

Választott program *

Név *

E-mail *

Telefon ország hívoszámmal *

Köszönjük, ha megosztja velünk, honnan értesült a programról.
 A kolostor honlapon találtam. Ismerőstől hallottam róla. Közösségi portálon láttam. Hírlevélben olvastam. Egyéb...

Megjegyzés:


Kategória: Események | Hozzászólások kikapcsolva