Csernus Tibor: Eleven természet – kiállítás

Megnyitó: 2016. július 6. 18 óra

2014-ben “Irodalmi látomások” címmel már láthatott a kedves közönség egy válogatást a Párizsban élt magyar festő könyvillusztrációból a Kolostor Galériáján. Ezúttal a Csernus hagyatékot kezelő KOGART, Eleven természet címmel állít ki egy csokorral, a művész képeiből.
A zenével, frissítőkkel kísért megnyitóra nagy örömmel invitáljuk Önöket.

Csernus Tibor a 20. századi magyar festészet egyik legfontosabb alakja, munkássága iskolateremtő, festői látásmódja pedig a mai napig tetten érhető a kortárs festészeti tradícióban. Művészetét az 1950-es években a realizmus jellemezte, melyet 1957-es párizsi útja után – Hantai, Ernst, és Mathieu munkásságát megismerve – egy automatikusabb, szürrealizmusba hajló szemléletmód vált fel, melyet a magyar művészettörténet mágikus realizmusnak is nevez. Alkotásainak kiindulópontja továbbra is a természet, de Csernus „kaparásos”, 1960-as években született festményein már elrugaszkodik a teljes mértékben naturalisztikus ábrázolásmódtól. A képek – részleteikben vagy egészében – roncsolódnak, torzulnak, amorffá válnak.
Csernus Tibor rendkívül biztos kezű festészetén jól nyomon követhető az eredeti, természetelvű motívum szándékolt átalakítása, absztrahálása, egy sokkal személyesebb világ festői interpretációjaként. Késeinek is mondható, az 1990-es években született látványfestészeti, könnyű vázlatai már az 1970-es évektől rá jellemző hipperrealista szemléletről tanúskodnak. Még ezek a vázlatnak, tanulmánynak szánt festmények is a monumentalitás érzetét keltik, szokatlanul befejezettek és expresszívek. Csernus Tibor festményei és tanulmányai egy bonyolult rendszert képeznek, ahol ötlet, vázlat, és kész alkotás között átjárhatóság van: kiemelve a motívum jelentőségét, valamint az alkotások momentum szerűségét, jelenidejűségét.

Kategória: Események, Hírek | Hozzászólások kikapcsolva

Jubileumi csomagajánlat

5 éves az Elvonulási Központ
Jubileumi ajánlatunkat a Kolostor megnyitásának 5. évfordulójára állítottuk össze. Exkluzív csomagunk lehetővé teszi, hogy megismerje, vagy épp újra felfedezze a több mint 500 éves műemlék izgalmas történetét, továbbá elfeledve a világ zajos mindennapjait, egy igazán különleges környezetben kapcsolódjon ki.

A csomag tartalma:
- Szállás gourmet reggelivel (szója termékek, házi készítésű müzli, frissen sütött házi kenyér, házi készítésű lekvárok, frissen préselt gyümölcslevek, felvágottak a régióból, Illy kávé, Twinings tea, meleg ételek a’la carte)
- Érkezéskor ásványvíz és gyümölcs bekészítés a szobában
- Kolostorvezetés egy pohár pezsgővel
- Meditációs szobák és a könyvtár használata
- Pálos történeti és az időszaki (jelenleg Csernus Tibor) kiállításának ingyenes látogatása
- Wifi hozzáférés a társalgóban és a könyvtárban

Csomag ára:
Egyágyas szobában: 19.500,- Ft / fő / éj
Standard kétágyas szobában: 15.000,- Ft / fő / éj
Superior kétágyas szobában: 16.500,- Ft / fő / éj
Lakosztályban: 19.500,- Ft / fő / éj

Jubileumi csomagunk minimum 2 éjszakára történő foglalás esetén érvényes. Egész évben foglalható kivéve a kiemelt időszakokban (2016.07.01.-08.31.), a szabad kapacitástól függően.

Az árak szobánként értendőek és tartalmazzák az ÁFA-t. Az idegenforgalmi adó külön fizetendő, mértéke 450,- Ft /fő/éj.

Várjuk szíves érdeklődését és kérdéseit a nap 24 órájában az alábbi elérhetőségeinken:
Recepció – Sopronbánfalvi Kolostor Elvonulási Központ
Telefon: (+ 36 99) 505-895 (+ 36 30) 701 2366
Fax: (+ 36 99) 505-896
E-Mail: info@banfalvakolostor.hu

Segítő beszélgetés, masszázs, jóga, meditáció, kezelések térítés ellenében foglalhatóak.

TOVÁBBI AJÁNLATAINK
Pihenni vágyóknak
Ínyenceknek
Lelki programok

Kategória: Események, Hírek, Újdonságok | Hozzászólások kikapcsolva

ESZTERHÁZI VIGASSÁGOK

Immáron negyedik alkalommal kerül megrendezésre az Eszterházi Vigasságok koncertsorozat, mely április 15-én a Tavaszi Fesztivállal kezdődik és októberben az Őszi Fesztivállal zárul.

A Tavaszi és Őszi Fesztivál visszatérő együttesei és művészei mellett olyan előadók lépnek fel, mint a világhírű, korhű hangszeres zenét játszó Ton Koopman karmester és csembalóművész, Monica Huggett hegedűművész, a Kossuth-díjas Baráti Kristóf és Várdai István, Kim Nazarian dzsesszvokalista, aki a 2012-es tajvani a capella dzsessz világverseny magyar győztes együttesével, a Singer Streettel ad koncertet. Az Orfeo Zenekar és Vashegyi György mellett a kastély rezidens együttese, az Esterházy Hofkapelle játssza a zenekari koncerteket.

Az Eszterháza Kulturális, Kutató- és Fesztiválközpont a Filharmónia Magyarországgal közösen szervezi a fertődi Esterházy-kastélyban a Régi Zenei Napok kurzusait és koncertjeit. Ebben az évben ismét olyan jelentős művészek tanítanak és lépnek föl, mint Malcolm Bilson, Helmuth Rilling, Simon Standage, Nancy Argenta és Ingrid Attrot.

Az augusztusi korhű hangszeres Haydn Fesztivál visszatérő magyar előadói mellett – az Orfeo Zenekar, a Purcell Kórus, a Capella Savaria, az Esterházy Hofkapelle és Vashegyi György, Kalló Zsolt, Rácz Márton – fellép Nicholas McGegan, Monica Huggett, Claire Debono, Enrico Onofri, Thomas Dolié, Julien Chauvin, Alexis Kossenko, Marcus Hoffmann, Pier Luigi Fabretti, Baráth Emőke és Fábri Flóra, Riccardo Doni, Somlai Petra, valamint Mécs Károly.

A Eszterházi Vigasságok szabadtéri rendezvényén, a Haydn meets jazz elnevezésű programon minden évben több világhírű magyar és külföldi dzsessz-szólista és együttes ad közös koncertet. Idén a Talamba Ütőegyüttes vendége lesz Horgas Eszter, Tóth Gabi és a Swing á la Django, valamint a Győri Szimfonikus Zenekar.

A részletes programról és a jegyvásárlási lehetőségekről ITT olvashatnak.

Promóciós film

Kategória: Események, Hírek, Újdonságok | Hozzászólások kikapcsolva

SZÜLETÉSNAPI HÉT A REFEKTORIUMBAN

Finom falatok, különleges italok

2016. július 11-17.

Az Elvonulási Központ idén ünnepli megnyitásának ötödik évfordulóját. S, ha már ünnepelünk, akkor a Kolostor alapításáról sem feledkezünk meg, hiszen 1482. július 15-én keltezték alapító okiratunkat. Utóbbiban több helyütt esik szó szőlőről, míg a későbbiekben saját serfőzdénk is volt, ezért mi is jóféle borokkal, házi sörrel, valamint finom falatokkal várjuk Önöket éttermünkben július 11-17. között!

A j á n l a t u n k

Amuse Bouche

Füstölt pisztrángfilé friss tormahabbal és bio maláta dresszinggel

*****

Vörös tonhal steak félig átsütve, csírasalátával és Jameson whiskeys fűszervajjal

vagy

Kézműves barna sörben párolt báránycsülök sárgarépapürével és csicsókasalátával

*****

Házi mogyorós sütemény barna sörrel

*****

A menü ára: 5.550,- Ft

A kolostor ajándéka egy pohár pezsgő aperitifként

Asztalfoglalását a (99) 505 895-ös telefonszámon vagy az info@banfalvakolostor.hu e-mail címen várjuk.

Kategória: Események, Hírek, Újdonságok | Szóljon hozzá most!

Nyári elvonulás és elmélkedés

2016. július 8-10.

Három napos napos utazás jövőnk szabadon alakíthatósága felé

Friedhelm Boschert az “önirányítás” elismert osztrák szakembere ismét ellátogat hozzánk egy kurzus erejéig. Mivel programja angol nyelvű, üzenetét is ezen a nyelven közvetítjük:

Yes, numerous new experiences and insights were made throughout our fantastic Mindful Winter Retreat at Sopron Monastery – with a lasting impact: “I’m leading a more mindful life since our retreat in Sopron”, another particpant described her life weeks after.
Now again you have the chance to bring yourself to a very new dimension. Our Springtime “Retreat and Reflect” will take place soon after Easter in April. Four days for yourself, time to listen to yourself, getting focused and clear in mind. Make springtime your new beginning.
Martina and I again created a very special and unique retreat at the old monastery close to the Hungarian border nearby Vienna.

Former Pauline-Carmelite-Monastery Wandorf at Sopron/Hungary
Looking forward to experience and to enjoy …
- calming down after a busy year and listening to your Self and what life will tell you
- the silence and atmosphere of an ancient place with spiritual energy
- practicing different exercises in mindfulness and meditation and archery
- discovering new skills in “mindful leadership”
- accessing your source of inspiration and vision with Otto Scharmer’s “U”
- the Hungarian baroque city of Sopron and the excellent Hungarian kitchen of the Monastery Retreat

Arrival: Friday, July 8th, 2016, afternoon
Departure: Sunday, July 10th, 2016, afternoon
Location: at Hungary, close to the border of Austria, near
lake “Neusiedler See”
Distance Vienna Airport: 50 – 60 min (transfer will be
provided)

További részletek itt olvashatóak

Kategória: Események, Hírek, Újdonságok | Hozzászólások kikapcsolva