Tartsa nálunk évzáró összejövetelét!

Ha egy igazán különleges és Sopronban egyedülálló helyszínen zárná a munkaévet munkatársaival, vagy üzletfeleivel, akkor válassza a Sopronbánfalvi Kolostor díszes Refektóriumát! Az ünnepi alkalmon egyedi menüsorral, gourmet fogásokkal és finom italokkal várja éttermünk. Kérje konyhafőnökünk személyre szabott ajánlatát a 99/505-895-ös telefonszámon, vagy írjon az info@banfalvakolostor.hu címre.


Szeretettel várja a Sopronbánfalvi Kolostor!

Kategória: Események, Hírek, Újdonságok | Szóljon hozzá most!

Jóga elvonulás Maria Soemardival (angol nyelven)

2017. Január 2-8.

Maria Soemardi nemzetközileg ismert jógaoktató terápiás módszere a test, a lélek és a szív kapcsolatát helyezi a középpontba. Foglalkozásait többféle életviteli filozófia, az Anusara jógamódszer, valamint különféle légzés alapú gyakorlatok beillesztésével állítja össze.

A jógaelvonulásra bátran jelentkezhet bármely jóga iránt érdeklődő, függetlenül attól, hogy milyen szintű ismeretekkel, avagy gyakorlattal rendelkezik ezen a téren. Fontos azonban, hogy az esemény angol nyelvű!

További részleteket ide kattintva olvashat.

Kategória: Események, Hírek, Újdonságok | Hozzászólások kikapcsolva

Szurcsik József: Kapacitások – kiállítás

Látogatható: 2016. október 12 – 2017. január 17.

A Kovács Gábor Művészeti Alapítvány és a Sopronbánfalvi Kolostor tavasszal megújított együttműködése keretében október 12-től Szurcsik József műveiből válogatott tárlat tekinthető meg a kolostor Galériájában Kapacitások címmel.

Szurcsik József Munkácsy Mihály-díjas festő- és grafikusművész sajátságos képi világot alakított ki, mely tartalmilag különböző, de logikailag többnyire azonos képi és esztétikai elemekre épül. Nagyon sokoldalú művész: festményeket, grafikai sorozatokat, háromdimenziós képeket, acélszobrokat, installációkat, komputer alapú műveket készít. Művei nem csak számos egyéni és csoportos kiállításon szerepeltek már, de közgyűjteményekben is megtalálhatók (Magyar Nemzeti Galéria, Herman Ottó Múzeum – Miskolc, Szombathelyi Képtár, Janus Pannonius Múzeum – Pécs stb.).

Alkotói munkásságát a viszonyrendszerek határozzák meg: individuum és közösség, egyén és társadalom, egyén és hatalom kapcsolatait rendezi képi formákba. Alkotásai egyfajta folytatásos sorozatnak tűnhetnek, miközben jól elkülöníthető egységekre bonthatók.
Művein ellentétek feszülnek, és olvadnak egymásba. Az egyik feltételezi a másikat, miközben meg is nevezi azt, leleplezve abszurditásukat. Szurcsik finom vonalrendszerei olyan kapcsolati és gondolati hálókat tesznek láthatóvá a művészre jellemző motívumokon keresztül, amelyek az irónia és a diszfunkcionalitás tébolyát próbálják feldolgozni.

„Évtizedek óta foglalkozom az egyén és a hatalom viszonyával műveimben. Különösképpen az izgat, ahogyan az individuum magányossága befordul egyfajta kollektív magányba. Nézem, ahogyan az egyén ezalatt kiépíti védelmi stratégiáit. Figyelem, ahogyan a hatalom szereplői leegyszerűsítik a társadalmi jelenségeket és ahogyan az egyén gyanakszik, beszűkíti saját mozgásterét is, amíg félelmében mások szabadságát korlátozza. Eközben megnyomorítja saját szellemét és fizikumát, és egyúttal bezárja magát a saját maga által épített magánbörtönébe. Lőrésszerű nyílásokon tekintget kifelé, bár már annak sem tud hinni, amit lát. Csak vár és vár. Mindegy, hogy meddig, mert az idő már nem számít. Semmi sem számít.”

A tárlat az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával, a Kovács Gábor Művészeti Alapítvány és a Sopronbánfalvi Kolostor Elvonulási Központ közös szervezésében jön létre. Szurcsik József alkotásai 2017. január 17-ig, naponta 10-18 óra között tekinthetőek meg a kolostorban.

Kategória: Események, Hírek, Újdonságok | Hozzászólások kikapcsolva

Jubileumi csomagajánlat

5 éves az Elvonulási Központ
Jubileumi ajánlatunkat a Kolostor megnyitásának 5. évfordulójára állítottuk össze. Exkluzív csomagunk lehetővé teszi, hogy megismerje, vagy épp újra felfedezze a több mint 500 éves műemlék izgalmas történetét, továbbá elfeledve a világ zajos mindennapjait, egy igazán különleges környezetben kapcsolódjon ki.

A csomag tartalma:
- Szállás gourmet reggelivel (szója termékek, házi készítésű müzli, frissen sütött házi kenyér, házi készítésű lekvárok, frissen préselt gyümölcslevek, felvágottak a régióból, Illy kávé, Twinings tea, meleg ételek a’la carte)
- Érkezéskor ásványvíz és gyümölcs bekészítés a szobában
- Kolostorvezetés egy pohár pezsgővel
- Meditációs szobák és a könyvtár használata
- Pálos történeti és az időszaki (jelenleg Csernus Tibor) kiállításának ingyenes látogatása
- Wifi hozzáférés a társalgóban és a könyvtárban

Csomag ára:
Egyágyas szobában: 19.500,- Ft / fő / éj
Standard kétágyas szobában: 15.000,- Ft / fő / éj
Superior kétágyas szobában: 16.500,- Ft / fő / éj
Lakosztályban: 19.500,- Ft / fő / éj

Jubileumi csomagunk minimum 2 éjszakára történő foglalás esetén érvényes. Egész évben foglalható kivéve a kiemelt időszakokban (2016.07.01.-08.31.), a szabad kapacitástól függően.

Az árak szobánként értendőek és tartalmazzák az ÁFA-t. Az idegenforgalmi adó külön fizetendő, mértéke 450,- Ft /fő/éj.

Várjuk szíves érdeklődését és kérdéseit a nap 24 órájában az alábbi elérhetőségeinken:
Recepció – Sopronbánfalvi Kolostor Elvonulási Központ
Telefon: (+ 36 99) 505-895 (+ 36 30) 701 2366
Fax: (+ 36 99) 505-896
E-Mail: info@banfalvakolostor.hu

Segítő beszélgetés, masszázs, jóga, meditáció, kezelések térítés ellenében foglalhatóak.

TOVÁBBI AJÁNLATAINK
Pihenni vágyóknak
Ínyenceknek
Lelki programok

Kategória: Események, Hírek, Újdonságok | Hozzászólások kikapcsolva

Csernus Tibor: Eleven természet – kiállítás

Megnyitó: 2016. július 6. 18 óra

2014-ben “Irodalmi látomások” címmel már láthatott a kedves közönség egy válogatást a Párizsban élt magyar festő könyvillusztrációból a Kolostor Galériáján. Ezúttal a Csernus hagyatékot kezelő KOGART, Eleven természet címmel állít ki egy csokorral, a művész képeiből.
A zenével, frissítőkkel kísért megnyitóra nagy örömmel invitáljuk Önöket.

Csernus Tibor a 20. századi magyar festészet egyik legfontosabb alakja, munkássága iskolateremtő, festői látásmódja pedig a mai napig tetten érhető a kortárs festészeti tradícióban. Művészetét az 1950-es években a realizmus jellemezte, melyet 1957-es párizsi útja után – Hantai, Ernst, és Mathieu munkásságát megismerve – egy automatikusabb, szürrealizmusba hajló szemléletmód vált fel, melyet a magyar művészettörténet mágikus realizmusnak is nevez. Alkotásainak kiindulópontja továbbra is a természet, de Csernus „kaparásos”, 1960-as években született festményein már elrugaszkodik a teljes mértékben naturalisztikus ábrázolásmódtól. A képek – részleteikben vagy egészében – roncsolódnak, torzulnak, amorffá válnak.
Csernus Tibor rendkívül biztos kezű festészetén jól nyomon követhető az eredeti, természetelvű motívum szándékolt átalakítása, absztrahálása, egy sokkal személyesebb világ festői interpretációjaként. Késeinek is mondható, az 1990-es években született látványfestészeti, könnyű vázlatai már az 1970-es évektől rá jellemző hipperrealista szemléletről tanúskodnak. Még ezek a vázlatnak, tanulmánynak szánt festmények is a monumentalitás érzetét keltik, szokatlanul befejezettek és expresszívek. Csernus Tibor festményei és tanulmányai egy bonyolult rendszert képeznek, ahol ötlet, vázlat, és kész alkotás között átjárhatóság van: kiemelve a motívum jelentőségét, valamint az alkotások momentum szerűségét, jelenidejűségét.

Kategória: Események, Hírek | Hozzászólások kikapcsolva