Good Food: Hónapról hónapra

A BBC Good food című magazinja minden hónapban bemutat egyet, a jeles magyar chefek közül. Júliusi számukban konyhafőnökünket, Varga J. Viktort emelték ki és a vele készült beszélgetést, valamint éttermünk frissítő nyári ételeinek receptjét közlik.

Kategória: Események, Hírek, Megjelenések, Újdonságok | Hozzászólások kikapcsolva

Magyar Konyha: Remeték és ínyencek

Tavasszal nálunk járt a Magyar Konyha Szerkesztősége, hogy bemutassa a Kolostor Éttermét és különleges gasztronómiáját. Ízelítőül néhány recept, mely a húsvét közeledtével aktualitását nyeri. Látogasson el hozzánk és legyen Ön is részese ennek a kulináris élménynek!

Kategória: Események, Hírek, Megjelenések, Újdonságok | Hozzászólások kikapcsolva

Jóga Ashwani Bhanot-tal

Jóga, filozófia, és meditáció
2014. január 31. – február 2. (3 nap / 2 éjszaka)


A jóga az egyik legősibb és legtudományosabb alapokon nyugvó életforma. Filozófiája több mint 5000 évre tekint vissza, s ennek ellenére, még mindig a legmodernebb és leghatékonyabb életmódként tartják számon. Gyakorlása, a fizikai, érzelmi és spirituális továbbfejlődés élményét nyújtja. Belső erősségeinket kiaknázva arra ösztönöz, hogy életünket tartalmassá, kellemessé alakíthassuk. A jógán keresztül lehetségessé válik számunkra, hogy rejtőző energiaforrásainkat szükség szerint „megcsapoljuk” és feltöltsük, akkor, amikor nekünk tetszik.

Ashwanit mindig örömmel tölti el, ha a Sopronbánfalvi Elvonulási Központba látogathat. A Kolostor nyugodt atmoszférája és spirituális energiái egyszerűen lenyűgözték. Véleménye szerint a több százéves falak között a „Tűz Elem” dominanciája érzékelhető, mely a stabilitást és spirituális energiáikat képviseli. „ A Kolostor megnyugtat és felszabadítja a szellemet. A meditatív spiritualitás és inspiráció színhelye. ”

Ashwani Bhanot

Ashwani a jóga tanárok és jógik családjába született, kiváltságos helyzetében a jógát több himalájai jóga mestertől és a gurutól sajátította el. Szakterülete a Hatha jóga, az Astanga jóga, a Kundalini jóga és a Kriya jóga. Jól ismeri Swami Sivananda, valamint Swami Satyananda (Bihar School of Yoga) iskolájának hagyományait.

Ashwani elsőként indította el a “Jóga a munkahelyen” szellemiségét különböző szervezetekben, ilyen például az Egyesült Nemzetek (UNAIDS, az UNDP, UNICEF), a Ford Alapítvány és a különböző nagykövetségek. Továbbá számos vállalati bigwig-et és hírességet is tanított, mint például Richard Gere.
Ashwani rendszeresen vezet workshop-okat és lelkigyakorlatokat világszerte, több mint 15.000 hallgatót oktatott már olyan országokban, mint Belgium, Csehország, Ausztria, Dánia, Németország, Hollandia, Portugália, Spanyolország, Szlovákia, Szíria, Tunézia és India.

Nagy megtiszteltetésnek érezzük, hogy Magyarországon a kolostor az egyetlen hely, ahol Ashwani rendszeresen tart jógát és jógafilozófiát.

A korábbi jógaprogramról készült film megtekintehető: ITT

Program :

PÉNTEK
14:00 órától Érkezés
18:00 Csoport találkozó
19:00 Közös vacsora

SZOMBAT
8:00-10:00 Reggeli jóga
10:00 Reggeli
11:30-13:00 Jóga filozófia
Délutáni pihenő
17:00-19:00 Esti jóga
19:00 Vacsora

VASÁRNAP
8:00-10:00 Reggeli jóga
10:00 Reggeli
11:30-13:00 Jóga filozófia
Délutáni pihenő
15:00-17:00 Esti jóga
17:00 Közös vacsora
Elutazás

A program ára egyágyas szobában: 88.500,- Ft
A program ára kétágyas szobában (két fő elhelyezése esetén): 81.000,- Ft / fő

A fenti ár az idegenforgalmi adót nem tartalmazza: 450,- Ft / fő / éj.
A jóga program és filozófia ára szállás, vacsora és reggeli nélkül: 48.000,- Ft

Foglalási feltételek: a program 50 % előleg befizetése esetén foglalható. Az előleg 30 napon belül történő lemondás esetén vissza nem térítendő.

Jóga szőnyeget, meditációs párnát és takarót igény esetén szívesen biztosítunk térítésmentesen.
A workshop angol nyelven zajlik, magyar tolmácsolással.  A szabadidőben fakultatív programokban is részt vehet  (például: séta a kolostor melletti erdőben, masszázs, akupunktúra, stb.)

Ashwani-val kapcsolatos további információkért látogassanak el a www.yogaomline.com weboldalra.

Kérjük, előre foglalja le helyét, mivel a résztvevők száma korlátozott:


* = szükséges mező

Választott program *

Név *

E-mail *

Telefon ország hívoszámmal *

Köszönjük, ha megosztja velünk, honnan értesült a programról.
 A kolostor honlapon találtam. Ismerőstől hallottam róla. Közösségi portálon láttam. Hírlevélben olvastam. Egyéb...

Megjegyzés:


Kategória: Események | Hozzászólások kikapcsolva

A túléléstől az intimitásig

Intimitás önmagammal és az életben

Hogyan éljük meg az örömöt és intimitást életünk minden pillanatában?

Többet is elvárhatunk az élettől, de a legtöbben csak elviselik és túlélik azt. Erős a vágy bennünk, hogy mélyen és lélekből jövően tudjunk kapcsolódni. Mindannyian a kiteljesedett, harmonikus és egyenrangú kapcsolatokra vágyunk, mégis botladozunk ennek megvalósítása közben. Nem az határozza meg sorsunkat, ami velünk történik, hanem az, ahogyan a megbirkózunk a ránk váró kihívásokkal és ez önértékelésünktől függ.

Sokan gondolják azt, hogy az intimitás két ember közt jön létre, pedig az egy belső folyamat. Az intimitás valódi forrása és természete a legbelső önmagunk elfogadásából és önmagunkhoz való kapcsolódásból születik. A változás legmélyebb önvalónkhoz való közeledésből indul, amikor teret adunk és megéljük saját valódi érzelmeinket. Amint megéljük a pillanatban születő érzéseinket és kifejezzük azokat, belépünk a mostba és jelenlétünk megerősödik. Nem a múltban élünk azon rágódva, hogy mi volt, és nem a jövőről ábrándozunk vagy szorongunk tőle, hanem a pillanatban, ott ahol az élet van és alakul. Ekkor igazán kapcsolatban vagyunk önmagunkkal és ez teszi lehetővé, hogy valódi intim kapcsolatokat teremtsünk. Átfolyik rajtunk az élet és megtelik intimitással. Magához ölel a létezés, és te visszaöleled őt.

A közös munkában, ugyanezt éljük meg. Feltárja és lebontja azt, ami nem mi vagyunk és felszínre kerül valós énünk a képeken, szavakon és az érzelmi energiákon túl; megjelenik az intimitás. A cél az, hogy a saját tapasztaláson, megélésen keresztül váljunk önmagunkká. Ebben segít a pszichodráma módszere, amely a csoport erejével hozzásegít ahhoz, hogy a változásokat a résztvevők átvigyék saját életükbe.


9:00-9:30 Érkezés, bemutatkozás
Kávé, tea, édes és sós sütemények
9:30-12:30 Csoportmunka
12.30-14:00 Ebéd szünet
14.00-18.30 Csoportmunka folytatása

Vélemények a programról:

“Kedves Soma,

Ez a műhelymunka valóban önmagunk felé vezet, de a velünk együtt játszó társaink összetett és állandóan újraformálódó univerzumán keresztül. Izgalmas, lenyűgöző és rendkívül hatásos.

Kivételes élmény volt részt venni a Túléléstől az intimitásig programon, hiszen bár látunk életünk során sok drámát és élünk is át gyakran személyes, drámába illő helyzeteket, most először volt lehetőségem felismerni, hogy saját “rendezésemben” mennyi fontos tényezőt figyelmen kívül hagyok, milyen sok karaktert nem személyesítek meg és a tengernyi kínálkozó fordulatot, a megoldás keresés izgalmas folyamatát egy már rég megunt, százszor megbukott, egy szereplős monológgá silányítom.

Kivételes tehetséged van megtalálni a kulcsszavakat a drámáinkban és úgy szőni-fonni a cselekményt, hogy az világos és egyetemes tanulsággal szolgáljon.

Szántó Andrea”

A programot vezeti:

Somoskői Soma

Somoskői Soma több mint 20 éves üzleti munka tapasztalattal rendelkezik a HC Konzultációs és OD területein, a Vezetési és Értékelési központ & Fejlesztés szektorban, különböző konzultációs és tréning/csapatépítő program projektjeinek lebonyolításában vesz részt, mint Okleveles Vezetési Konzultáns, Egyén – Központú Facilitátor, Szerep – Központú Edző valamint Pszichológus és Pszichodráma specialista.

A program ára:

19.900,- Ft, amely magában foglalja az ellátást.

Kedvezményes szállás ajánlatunk 1 éjszakára személyenként gazdag reggelivel:
egyágyas szobában: 19.950,- Ft,
kétágyas szobában (2 fő esetén): 15.250,- Ft.
Az idegenforgalmi adó külön fizetendő. (450 Ft / fő / éj)

Foglalási feltételek:

Minimális létszám: 10 fő
Határidő: a program kezdete előtt 1 héttel.
A foglalás 50 % előleg befizetése esetén érvényes.

Kérjük, előre foglalja le helyét, mivel a résztvevők száma korlátozott.


* = szükséges mező

Választott program *

Név *

E-mail *

Telefon ország hívoszámmal *

Köszönjük, ha megosztja velünk, honnan értesült a programról.
 A kolostor honlapon találtam. Ismerőstől hallottam róla. Közösségi portálon láttam. Hírlevélben olvastam. Egyéb...

Megjegyzés:


Várjuk szíves érdeklődését és kérdéseit a nap 24 órájában az alábbi elérhetőségeinken:

Recepció – Sopronbánfalvi Kolostor Elvonulási Központ
Telefon: (+ 36 99) 505-895, (+ 36 30) 701 2366
Fax: (+ 36 99) 505-896
E-Mail: info@banfalvakolostor.hu

Kategória: Események | Hozzászólások kikapcsolva

Meditációs kurzus

A Sopronbánfalvi Kolostor meghirdeti az önismereti meditációs sorozatát.

A meditáció az elvárások nélküli, nyugodt megfigyelés állapota, melyben elnyerhetjük a tisztánlátás képességét.
A kérdés nem az, hogy ki vagyok, hanem, hogy milyen vagyok? Lépésről lépésre megfigyeljük elménket, míg a teljes egyensúly, a tudatosság állapotába kerülünk, melyben megtapasztalhatjuk a békességet, s hogy milyen képességek rejlenek legbelül.
A mindennapi igénybevétel akár komoly károkat is okozhat érzékeny szervezetünkben, így fontos, hogy megtanuljunk gondoskodni az egészségéről, s hogy felfedezzük a bennünk szunnyadó energiák adta lehetőségeket.

Az év során, összesen 9 alkalommal várjuk Önöket a következő témákban:

7 alkalommal:
A csakrák és energiaközpontok felfedezése az emberi testben, azok tulajdonságai, s a velük való megfelelő bánásmód elsajátítása meditatív megközelítésből.
2 alkalommal:
Elengedés – Hogyan bánjunk a megbántottság érzésével?

A meditációt vezeti: Mag. Melinda Ciorba

A meditációt vezeti: Mag Melinda Ciorba

A program időpontja:

• Június 14. (szombat)

17:45-18:45 (60 perc) jóga foglalkozás
19:00-20:00 (60 perc) meditáció

A programon való részvétel díja: 2.500,- Ft / 60 perc

A programra előzetes jelentkezés szükséges.


* = szükséges mező

Választott program *

Név *

E-mail *

Telefon ország hívoszámmal *

Köszönjük, ha megosztja velünk, honnan értesült a programról.
 A kolostor honlapon találtam. Ismerőstől hallottam róla. Közösségi portálon láttam. Hírlevélben olvastam. Egyéb...

Megjegyzés:


Kategória: Események | Hozzászólások kikapcsolva