Húsvéti étkek

2014. április 18 – 21. között

Kóstolja meg Ön is hagyományos húsvéti étkeinket egy ebéd vagy vacsora keretében!

Húsvéti ajánlatunk:

Serrano sonka és füstölt kacsamell friss tormával, házi brióssal
*****
Tárkonyos húsvéti raguleves, apró fehérbabbal, sonkával
*****
Vajastésztában sült lazacfilé medvehagyma pestóval, árpagyöngyrizottóval
vagy
Rozmaringos báránysült tejszínes burgonyával, zellerrel
*****
Mákpuding eper raguval

A menü ára: 6.250,- Ft
Asztalfoglalását a (99) 505 895-ös telefonszámon vagy az info@banfalvakolostor.hu e-mail címen várjuk.

Kategória: Események | Szóljon hozzá most!

Hírlevél 2014/2

Ajánlataink a tavaszi hónapokra 2014

Szíves figyelmükbe ajánljuk tavasznyitó húsvéti csomagajánlatunkat továbbá a Refektórium ünnephez illő étkeit
—-
Ne feledkezzünk meg arról sem, hogy itt a szép idő, a ballagások, esküvők és más családi rendezvények időszaka, mindezekhez ideális helyszínt kínálunk

Az ünnepek és a tavasz örömei mellett kellemes kulturális élménnyel kecsegtet Sulyok Gabriella Munkácsy – díjas grafikusművész „Orfeusz Útján” című kiállítása


Kedves sajtóhír számunkra a Magyar Konyha rólunk írt cikke

HÚSVÉTI AJÁNLAT
2014. április 18 – 21. ( 4 nap / 3 éjszaka )

Kirándulás a langyos tavaszi időben a kolostort övező erdőben, a több száz éves falakból áradó energia, exkluzív intim környezet, az elmélyülésre hívó park természeti harmóniája, modern gasztronómia barátságos kiszolgálással, kifinomult figyelmesség. Mi nyújthat ennél többet a belső megtisztulás tökéletes megéléséhez? Avagy hol élhető meg ennél jobban a belső megtisztulás elménye?Részletes program ITT

HÚSVÉTI ÉTKEK
2014. április 18 – 21 között

Kóstolja meg Ön is hagyományos húsvéti étkeinket egy ebéd vagy vacsora keretében!

Húsvéti ajánlatunk:

Serrano sonka és füstölt kacsamell friss tormával, házi brióssal

Tárkonyos húsvéti raguleves, apró fehérbabbal, sonkával

Vajastésztában sült lazacfilé medvehagyma pestóval, árpagyöngyrizottóval, vagy

Rozmaringos báránysült tejszínes burgonyával, zellerrel

Mákpuding eper raguval

A menü ára: 6.250,- Ft

Asztalfoglalását szeretettel várjuk a (99) 505 895-ös telefonszámon vagy az info@banfalvakolostor.hu e-mail címen!

BALLAGÁS I KERESZTELŐ I ESKÜVŐ I CSALÁDI RENDEZVÉNYEK

Elegáns külső és belső terek, 18. századi miliő, luxuskivitelű szobák, kitűnő ételek, kézműves borok

Éljen az alkalommal és váltsa valóra az álmát egy egyedülálló élmény megvalósításával, mely telis tele van bájjal, figyelmességgel, meghittséggel,mellyel lenyűgözheti és összekötheti vendégeit! A kolostor közösségi terei ideális atmoszférát biztosítanak exkluzív családi rendezvényekhez.

Személyre szóló ajánlatunkat kérje ITT

MAGYAR KONYHA: REMETÉK ÉS ÍNYENCEK

Tavasszal nálunk járt a Magyar Konyha Szerkesztősége, hogy bemutassa a Kolostor Éttermét és különleges gasztronómiáját. Ízelítőül néhány recept, mely a húsvét közeledtével aktualitását nyeri. Látogasson el hozzánk és legyen Ön is részese ennek a kulináris élménynek!


A teljes cikk elolvasásához kérjük kattintson IDE

„ORFEUSZ ÚTJÁN”
Sulyok Gabriella Munkácsy – díjas grafikusművész kiállítása

A művész képzőművészeti tanulmányait követően előbb Irakban élt és alkotott, majd Magyarországon teljesítette ki életművét. Egyedi rajzait és rézkarcait egyaránt a lendületes vonalvezetés, az érzékeny rajz jellemzi. Individuálisan szimbolikus figurális kompozícióktól az egyénien átírt realisztikus vedutákig terjed tematikája. Művészetére nagy hatást gyakorolt a Közel-Kelet kultúrtörténete és életfilozófiája iránti érdeklődése.

A kiállított képek a szelíd, szikár, vagy indulatos vonulatokkal szeretnék küzdelmeinket, kételyeinket, reményeinket megjeleníteni. A kiállításon szereplő egyes képek megvásárolhatók. Bővebben a kiállításról ITT olvashat.

Wir warten auf Ihren Besuch!Szeretettel várja Önöket a Kolostor csapata!

Kategória: Események, Hírek, Nincs kategorizálva, Újdonságok | Hozzászólások kikapcsolva

Magyar Konyha: Remeték és ínyencek

Tavasszal nálunk járt a Magyar Konyha Szerkesztősége, hogy bemutassa a Kolostor Éttermét és különleges gasztronómiáját. Ízelítőül néhány recept, mely a húsvét közeledtével aktualitását nyeri. Látogasson el hozzánk és legyen Ön is részese ennek a kulináris élménynek!

Kategória: Hírek, Megjelenések, Újdonságok | Hozzászólások kikapcsolva

Sulyok Gabriella: Orfeusz útján

Sopronban születtem 1939. március 12-én. 1964-ben a Képzőművészeti Főiskola elvégzése után a Magyar Színház- és Filmművészeti Főiskola rendező-operatőri szakára jártam. 1965-1970-ig Bagdadban az Iraki Régészeti Múzeumban dolgoztam: 3 kötet kosztümtörténeti könyvet rajzoltam: a sumer, a babiloni és asszír viseleteket. 1970 óta Magyarországon élek és grafikával foglalkozom. Képzőművészeti videofilmeket is készítek. Tagja vagyok a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének, a Magyar Grafikusok Szövetségének, a Magyar Képző-és Iparművészek Szövetségének és a FidelissimArt Társaságnak. Az országos tárlatok szakmai díjai mellett 2004-ben Munkácsy-díjat kaptam.

Szülővárosom Sopron, valamint Budapest és Bagdad évtizedei után 1970.-ben találtam meg a rajzolásban kifejezésem őszinte lehetőségeit. Minden, ami az óta történt velem, a grafika: a vonal, a tónus, a fény rejtélye felé irányított. Még a látszólagos kitérő, a film is. A két művészeti ág kölcsönhatása szerves és serkentő. Ha szemlélődésemhez megtalálom a rajz nyelvében a vonal kifejező erejét – talán megérinthető a valóság. A rajz és a rajzoló méltó a nagy kísérletre: a valóság lényegének, mélységének – a láthatatlannak is – megérintésére. Vallom, hogy a rajz erkölcsi tartás, hitvallás, vélemény. Hiánya mindent elárul. Nem imitálható. Bizonyítéka jellemnek, arculatnak, tudásnak. Nem szakmai kérdés, fontosabb: talpon maradás, hűség, tisztánlátás és bátorság. Rajzaimban a természet világa, s abban az őserő érdekel. A természet a Mindenség összessége, mivel az Ég mozgása azonos lüktetésben van a Föld lélegzetével, állandó változásával. Munkám fogadtatása során gyakran kérdezik tőlem felfogásom lényegét: természetelvű vagyok-e? Válaszom: természet-hívő vagyok. A természet gazdagsága felülmúlhatatlan: minden remekmű – a művészet egyetemes történetében – olyan, mint egy természeti képződmény: mélységes, gondolatgazdag, megrázó és rendíthetetlen. Ilyen: Rembrandt, Goya, G.G .Márquez, J.S. Bach, H. Purcell, Tóth Menyhért és Tarkovszkij is. Gaál István „ Orfeusz és Euridike „ című filmjében a valóságnak és az éteri világnak olyan megjelenítését láttam, amely túl a történeten, létezésünk örök problémáját érinti. A bolyongás, a keresés, a bizalom a szeretetben, szerelemben, egymásban. A zaklatott kérdések, a tilalom zártsága, az érzelmek száguldása a természet mélyére vezetett. A rajzokban a Föld, az Ég, a vágyak és a valóság barlangjai – tónussal, vonallal, képi lüktetéssel ábrázolva. A kiállított képek a szelíd, szikár, vagy indulatos vonulatokkal szeretnék küzdelmeinket, kételyeinket, reményeinket megjeleníteni.

A kiállítás megtekinthető: 2014. május 25-ig, naponta 10–18 óráig.

Teljes árú belépőjegy: 1.000,- HUF
Nyugdíjjas / Diák: 500,- HUF

Kategória: Események | Hozzászólások kikapcsolva

A túléléstől az intimitásig

Intimitás önmagammal és az életben

Hogyan éljük meg az örömöt és intimitást életünk minden pillanatában?

Többet is elvárhatunk az élettől, de a legtöbben csak elviselik és túlélik azt. Erős a vágy bennünk, hogy mélyen és lélekből jövően tudjunk kapcsolódni. Mindannyian a kiteljesedett, harmonikus és egyenrangú kapcsolatokra vágyunk, mégis botladozunk ennek megvalósítása közben. Nem az határozza meg sorsunkat, ami velünk történik, hanem az, ahogyan a megbirkózunk a ránk váró kihívásokkal és ez önértékelésünktől függ.

Sokan gondolják azt, hogy az intimitás két ember közt jön létre, pedig az egy belső folyamat. Az intimitás valódi forrása és természete a legbelső önmagunk elfogadásából és önmagunkhoz való kapcsolódásból születik. A változás legmélyebb önvalónkhoz való közeledésből indul, amikor teret adunk és megéljük saját valódi érzelmeinket. Amint megéljük a pillanatban születő érzéseinket és kifejezzük azokat, belépünk a mostba és jelenlétünk megerősödik. Nem a múltban élünk azon rágódva, hogy mi volt, és nem a jövőről ábrándozunk vagy szorongunk tőle, hanem a pillanatban, ott ahol az élet van és alakul. Ekkor igazán kapcsolatban vagyunk önmagunkkal és ez teszi lehetővé, hogy valódi intim kapcsolatokat teremtsünk. Átfolyik rajtunk az élet és megtelik intimitással. Magához ölel a létezés, és te visszaöleled őt.

A közös munkában, ugyanezt éljük meg. Feltárja és lebontja azt, ami nem mi vagyunk és felszínre kerül valós énünk a képeken, szavakon és az érzelmi energiákon túl; megjelenik az intimitás. A cél az, hogy a saját tapasztaláson, megélésen keresztül váljunk önmagunkká. Ebben segít a pszichodráma módszere, amely a csoport erejével hozzásegít ahhoz, hogy a változásokat a résztvevők átvigyék saját életükbe.

Időpontok:

Február 9. – vasárnap
Március 2. – vasárnap
Április 6. – vasárnap

Programkezdés: 9:00
Programzárás: 18:30


9:00-9:30 Érkezés, bemutatkozás
Kávé, tea, édes és sós sütemények
9:30-12:30 Csoportmunka
12.30-14:00 Ebéd szünet
14.00-18.30 Csoportmunka folytatása

Vélemények a programról:

“Kedves Soma,

Ez a műhelymunka valóban önmagunk felé vezet, de a velünk együtt játszó társaink összetett és állandóan újraformálódó univerzumán keresztül. Izgalmas, lenyűgöző és rendkívül hatásos.

Kivételes élmény volt részt venni a Túléléstől az intimitásig programon, hiszen bár látunk életünk során sok drámát és élünk is át gyakran személyes, drámába illő helyzeteket, most először volt lehetőségem felismerni, hogy saját “rendezésemben” mennyi fontos tényezőt figyelmen kívül hagyok, milyen sok karaktert nem személyesítek meg és a tengernyi kínálkozó fordulatot, a megoldás keresés izgalmas folyamatát egy már rég megunt, százszor megbukott, egy szereplős monológgá silányítom.

Kivételes tehetséged van megtalálni a kulcsszavakat a drámáinkban és úgy szőni-fonni a cselekményt, hogy az világos és egyetemes tanulsággal szolgáljon.

Szántó Andrea”

A programot vezeti:

Somoskői Soma

Somoskői Soma több mint 20 éves üzleti munka tapasztalattal rendelkezik a HC Konzultációs és OD területein, a Vezetési és Értékelési központ & Fejlesztés szektorban, különböző konzultációs és tréning/csapatépítő program projektjeinek lebonyolításában vesz részt, mint Okleveles Vezetési Konzultáns, Egyén – Központú Facilitátor, Szerep – Központú Edző valamint Pszichológus és Pszichodráma specialista.

A program ára:

19.900,- Ft, amely magában foglalja az ellátást.

Kedvezményes szállás ajánlatunk 1 éjszakára személyenként gazdag reggelivel:
egyágyas szobában: 19.950,- Ft,
kétágyas szobában (2 fő esetén): 15.250,- Ft.
Az idegenforgalmi adó külön fizetendő. (450 Ft / fő / éj)

Foglalási feltételek:

Minimális létszám: 10 fő
Határidő: a program kezdete előtt 1 héttel.
A foglalás 50 % előleg befizetése esetén érvényes.

Kérjük, előre foglalja le helyét, mivel a résztvevők száma korlátozott.


* = szükséges mező

Választott program *

Név *

E-mail *

Telefon ország hívoszámmal *

Köszönjük, ha megosztja velünk, honnan értesült a programról.
 A kolostor honlapon találtam. Ismerőstől hallottam róla. Közösségi portálon láttam. Hírlevélben olvastam. Egyéb...

Megjegyzés:


Várjuk szíves érdeklődését és kérdéseit a nap 24 órájában az alábbi elérhetőségeinken:

Recepció – Sopronbánfalvi Kolostor Elvonulási Központ
Telefon: (+ 36 99) 505-895, (+ 36 30) 701 2366
Fax: (+ 36 99) 505-896
E-Mail: info@banfalvakolostor.hu

Kategória: Események | Hozzászólások kikapcsolva