Újra nyit a Fertőrákosi Barlangszínház

Megnyitó: 2015. június 19.

Örömmel ajánljuk kedves Vendégeink figyelmébe, hogy június 19-én a Nemzeti Filharmonikusok ünnepi koncertjével újra nyit a felújított Fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínház.


Immáron nem kell a határon túlra látogatniuk, ha a térségben nívós zenei, avagy színházi programra vágynak, hisz a megnyitót egész nyáron opera, operett, musical, táncszínházi és könnyűzenei produkciók követik. A szezont a Kusturica filmekből ismert szerb Markovic testvérek fúvós koncertje zárja szeptember 12-én.

A részletes programról itt tájékozódhat.

Kategória: Események, Hírek | Hozzászólások kikapcsolva

31. Régi Zenei Napok

2015. június 27-július 4. Fertőd – Fertőszentmiklós – Sopron


Immár harmadik éve a fertőd-eszterházai kastélyegyüttes falain belül valósul meg az Eszterháza Központ széles körű támogatásával, a Filharmónia Magyarország Nkft. rendezésében Magyarország legrégebbi múltra visszatekintő korhű hangszeres kurzusa és fesztiválja a XXXI. Régi Zene Napok. Az idei év szólistái és művésztanárai többek között a szakma nagy doyenjei Barthold Kuijken fuvolaművész és Malcolm Bilson fortepianoművész mellett korunk meghatározó fiatal művészei Dmitry Sinkovsky hegedűművész és Erik Bosgraaf furulyaművészek.

A részletes programot itt olvashatja el.

Kategória: Események, Hírek | Hozzászólások kikapcsolva

Elsimerések a Kolostornak

Büszkén jelentjük, hogy a Magyarország vezető angol nyelvű lapja a Budapest Week, “Best of Hungary” minősítéssel díjazta Éttermünket a “Legjobb vidéki éttermek” kategóriában.


Továbbá a világ egyik legjelentősebb foglalási oldalán a Booking.com-on 9.1-es (az adható 10 pontból) értékelést adtak Kolostorunk egészére a vendégek.

Az elismerések, amiket nagyon köszönünk, arra sarkalnak minket, hogy tovább dolgozzunk az általunk képviselt minőség megőrzésén, illetve emelésén.

Kategória: Események, Hírek, Újdonságok | Hozzászólások kikapcsolva

Soproni Fotóművészeti Kör: „VERS”

2015. április 13-ától látogatható a Soproni Fotóművészeti Kör “Vers” című kiállítása a Kolostor első emeleti kerengőjén. A “Vers” – mint fotótéma – egy napos késéssel a Költészet Napját is hivatott megünnepelni. Ennek megfelelően a megnyitón versek, még pedig magyar költők és írók művei hangzanak majd el a közreműködő, Hoffer Zenei Oktatóközpont növendékeinek tolmácsolásában (Szilágyi Mária tanítványai).

A kiállítás megnyitójára 2015. április 12-én, vasárnap 16:30 órakor kerül sor a Noviciátus teremben
A kiállítást megnyitja és köszöntőt mond: Jármay László, a Sopronbánfalvi Kolostor igazgatója
A kiállítás 2015. május 31-ig tekinthető meg, naponta 10–18 óráig.

A megnyitót követően 18:00 órai kezdettel – kedvezményes árú – vacsorára invitáljuk Önöket a Refektóriumban.

Menü:

Amouse Bouche: Fűszeres túrókrém
Zöldség raguleves friss kolostori fűszerekkel
Fogas tejszínes paprikás mártásban csicsóka gombóccal
vagy
Tanyasi jércemell supreme Jókai babraguval, creme fraiche-sel
Somlói galuska rumos csokoládé öntettel

2 fogásos menü ára: 3.990,- Ft
3 fogásos menü ára: 4.990,- Ft

A vacsorára előzetes (24 órával korábbi) asztalfoglalást kérünk a (99) 505 895-ös telefonszámon vagy az info@banfalvakolostor.hu e-mail címen.

A Fotóművészeti Körről ITTolvashat bővebben.

A fotókiállítás mellett továbbra is megtekinthető Borsos Miklós tárlata a Galériában.

Belépőjegy: 1000 Ft / fő
Diák-, nyugdíjas-, csoportjegy 5 fő felett: 500 Ft / fő.

Kategória: Események | Hozzászólások kikapcsolva

Törékeny kapcsolatok

A bensőséges, egyenrangú és tartós kapcsolatok koreográfiája

Meglepetésszerű találkozásra hívunk, ahol teret nyitunk a számodra is meglepő együttlétre önmagaddal és másokkal, ahol megérthető és ezzel megváltoztatható a kapcsolataid dinamikája.
Hullámtörés, fénytörés, töréspontok. Mindig eltörik valami. Megtörhet a tekintet, megtörhető a lelkesedés. Törékeny a szív. Törékeny a barátság. Törékenyek a kapcsolataink. Kevés van mi oly törékeny, mint az emberi kapcsolatok. Sor kerülhet kenyértörésre vagy töredelmes vallomásokra. Letörhetnek a láncok. Megtörhet a csend. Megtörhet a jég. Megtörhetők-e azok a minták, amiket a múltból hozunk?
Kit választunk párunknak és hogyan képzeljük el vele az életet? Együttlétünk egy egyedülálló kapocs-e két élet között? Az ideális kapcsolatról alkotott elképzelésünk hogyan jelenik meg a másikra adott reakcióinkban, mindennapi működésünkben és elköteleződésünkben? A mélységét vagy az intenzitását keressük-e? Mi fontos, az intimitás vagy a határok? Hogyan és miért kötődünk egymáshoz? Vajon kapcsolatunk csak egy lehetséges menedék? Rejtett érzelmi szükségletek és elvárások irányítanak-e minket vagy tudatosan építjük közös életünk?
Képesek vagyunk-e a múlékony és folyamatosan változó helyzetek, az ideiglenes elköteleződések között hatékonyan alakítani életétünket, amikor kapcsolatainkról kialakított elképzeléseink már nem tarthatók fenn?
Ha minduntalan másként történik ugyanaz velünk, akkor hogyan nézzünk rá friss szemmel a pillanatról-pillanatra újraalkotott személyes viszonyainkra, hogy felfedezzük azokat az összefüggéseket, amelyek új megoldásokat hoznak.
A csoport támogatásával átalakíthatjuk emberi kapcsolatainkat sok-sok érzelem megélése és felismerése útján, s túlléphetünk a nagyon is emberi elakadásainkon, vissza az életbe.
A pszichodráma csoport 8 órás időkeretben zajlik.

A programot vezeti:

Somoskői Soma

Somoskői Soma több mint 20 éves üzleti munka tapasztalattal rendelkezik a HC Konzultációs és OD területein, a Vezetési és Értékelési központ & Fejlesztés szektorban, különböző konzultációs és tréning/csapatépítő program projektjeinek lebonyolításában vesz részt, mint Okleveles Vezetési Konzultáns, Egyén – Központú Facilitátor, Szerep – Központú Edző valamint Pszichológus és Pszichodráma specialista.

Időpont:

2015 május 16.

A program ára:

19.900,- Ft, amely magában foglalja az az ebédet és a kávészünetet.

Kedvezményes szállás ajánlatunk 1 éjszakára személyenként gazdag reggelivel:
egyágyas szobában: 19.950,- Ft,
kétágyas szobában (2 fő esetén): 15.250,- Ft.
Az idegenforgalmi adó külön fizetendő. (450 Ft / fő / éj)

Foglalási feltételek:

Minimális létszám: 7 fő
Határidő: a program kezdete előtt 1 héttel.
A foglalás 50 % előleg befizetése esetén érvényes.

Kérjük, előre foglalja le helyét, mivel a résztvevők száma korlátozott.

Recepció – Sopronbánfalvi Kolostor Elvonulási Központ
Telefon: (+ 36 99) 505-895, (+ 36 30) 701 2366
Fax: (+ 36 99) 505-896
E-Mail: info@banfalvakolostor.hu

Kategória: Események | Hozzászólások kikapcsolva