Hamvas Béla után szabadon: a kézműves bor filozófiája – előadás és borvacsora, október 7. (péntek)
Megújult étlap, témaestek, izgalmas programok várják az ősz és tél folyamán a Sopronbánfalvi Kolostorban. Egyedülálló és meghitt környezetben felejthetetlen élményeket kínálunk: legyen szó egy romantikus vacsoráról, egy üzleti ebédről, egy családi ünnepről vagy egy zártkörű exkluzív karácsonyi party-ról a Refektórium 18. század eleji freskóinak és stukkóinak lenyűgöző háttere egyedülálló helyszínt kínál.
Az izgalmas programok sorát Karsai Gábor, a kolostor igazgatójának előadása nyitja, aki filozófusi minőségében, Hamvas Béla: „A bor filozófiája” című művének szellemében tart előadást Hamvas Béla munkásságának és a kolostor lelkiségének találkozásáról, no és természetesen – hogy időben és témában is stílszerű legyen – a nagybetűs Bor, azon belül is a kézműves bor filozófiájáról.
Az előadás és vacsora időpontja: október 7. (péntek)
Program:
18.30-tól érkezés
19.00 „Hamvas Béla után szabadon: a kézműves bor filozófiája” – Karsai Gábor filozófus, kolostorigazgató előadása
20.00 5 fogásos vacsora
Menü:
- Fűszervaj magvas házi kenyérrel
- Zeller krémleves Pinot Blanc borban áztatott aszalt szőlőszemekkel
- Szarkási Pinot Blanc 2007 (Gróf Buttler Borászat, Eger)
- Gyöngytyúk supreme rókagomba felfújttal és fekete bodzával
- Nagy-Egedi Kadarka 2008 (Gróf Buttler Borászat, Eger)
- Házi zöld dió kompót Chardonnay-pezsgő zselével
- Borhab karamellizált szőlővel
- Soproni Zenit 2008 (Vincellér Ház, Fertőboz)
Belépőjegy az előadásra, kolostorlátogatással: | 1.500,- Ft |
Az előadás és az 5 fogásos menü ára: | 6.900,- Ft |
Az előadás és az 5 fogásos menü ára borsorral: | 9.800,- Ft |
Várjuk szeretettel az előadáson és a vacsorán!
{slide= ASZTALFOGLALÁS}