A hármas útelágazás rejtélye

A Sopronbánfalvi Kolostor Hotelből kilépve egy szinte mesebeli, hármas útelágazás előtt találjuk magunkat. De amíg a mesehősök általában a sorsukat meghatározó választás előtt állnak, hogy melyik úton induljanak tovább, addig a szálloda vendégeinek nem kell mérlegelniük, akár mindhárom lehetőséggel is élhetnek.

Az egyik úton elindulva az erdőbe jutunk, ami nyugalmat ad és a természet csendjét kínálja egy felüdítő sétához.

A szállodától hívogató út vezet az erdőbe
A szállodától hívogató út vezet az erdőbe

A másik utat választva a Sopron belvárosa felé haladhatunk, ahol megismerkedhetünk a hangulatos utcák épületeinek egyedi történelmével, az egykori római birodalom katonáinak, vagy akár Mátyás király, esetleg Liszt Ferenc lábnyomaiban járva.

A harmadik út pedig egy egyedi hangulatú falusias környezetbe, Sopronbánfalvára visz minket. Az itt lakó közösség példaértékűen ápolja és mutatja be több évszázados hagyományait. A most következő szombaton, szeptember másodikán újra megrendezik a helyi búcsút, zenével, tánccal, felvonulással és vendéglátással, ahogyan azt illik.

Érdemes vendégeinknek tehát mindhárom irányban elindulniuk, hiszen az itt tartózkodás különleges élményét a Sopronbánfalvi Kolostor egyedi atmoszférájának megélése mellett a környék látnivalóinak megismerése is jelenti.

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.